Bij AFC - Jong Sparta op 30 oktober 2016: Valentijn Teijema

Hoi, ik ben Valentijn Teijema en ik ben zes jaar oud. Ik vind het heel leuk dat ik pupil van de week mag zijn. Voetballen doe ik elke dag. Op school tijdens de pauze en na school op straat of op het Museumplein. Ik speel voetbal met iedereen die zin heeft, groot of klein dat maakt niet uit. Naast het voetballen speel ik graag tennis en vind je mij elke week op de judomat. Maar voetballen vind ik het allerleukste wat er is! Ik ben superfanatiek en wil graag winnen!

 Mijn oudere broer Teije ging bij AFC voetballen toen ik vier jaar was. Al snel voetbalde ik ‘stiekem’ mee met zijn team in de Champions League. Hij speelt nu in de 09-4 en ook daar ben ik vaste invaller. Uiteindelijk startte ik vorig jaar bij de Eredivisie en in januari mocht ik van trainer Mitchell doorstromen naar de Champions League, dat was heel speciaal. Nu zit ik in mijn tweede jaar Champions League, met het team Manchester City. We trainen op woensdag en spelen zondagmiddag twee wedstrijdjes. Zondagochtend komt daar de Amsterdamsche Football School bij. Hier leren we nieuwe vaardigheden en technieken.

 In de herfstvakantie mocht ik met andere geselecteerde jongens meedoen aan het toernooi ‘De Toekomst’ bij Ajax. Het was een superdag! Jammer dat we met het team niet in de finale kwamen. Daar baalden we allemaal erg van. Maar tijdens de prijsuitreiking werd ik blij verrast! Ik won de prijs: Beste Speler van het toernooi. Daar ben ik heel erg trots op!

 Mijn idolen zijn: Ronaldo en Maradonna. Zij kunnen echt een team dragen. Voordat ik ga slapen mag ik in bed vaak nog een filmpje van mijn helden op de telefoon van mijn vader zien. Dan ga ik lekker dromen over de geweldige goals die deze voetballers hebben gemaakt. Hopelijk lukt het mij later ook om profvoetballer te worden.

 Ik wens de jongens zondag een mooie winst toe tegen Jong Sparta!

Samen met mijn ouders, broer en broertje ga ik AFC aanmoedigen.

 Succes AFC! High five, Valentijn.