Bij AFC - Jong FC Twente op 18 december 2016: Daan Elshout

Hoi, ik ben Daan Elshout en ik ben 6 jaar oud. Ik speel samen met Viann, Derrick, Max en Julian bij Manchester United in de Champions League.
Het gaat best goed en ik hoop dat we ook volgend jaar weer met elkaar kunnen spelen. 
Ik speel dit jaar voor het eerst bij AFC en vind het heel leuk om elke week te kunnen voetballen. Vorig jaar woonde ik samen met mijn zusje Anna en mijn ouders op Bali en daar was het voetbal wel wat anders dan hier in Nederland. Ik speelde toen niet echt bij een club en kon niet altijd voetballen omdat ik een tijdje ziek ben geweest. Hier zijn de velden mooi en zijn we altijd met veel kinderen van mijn leeftijd. Ik mis mijn vriendjes daar wel maar hoop dat we snel weer een keer terug gaan. Kan ik ze nieuwe trucjes laten zien die ik hier heb geleerd.

Ik voetbalde vaak in de tuin met mijn neef Lodewijk en die kan echt goed voetballen. Nu kan het niet echt meer want de buurvrouw vindt het niet leuk als we in de tuin voetballen. Lodewijk  voetbalt bij Taba. Ik ben vorige week nog gaan kijken en toen scoorde hij 3 keer. Ook voetbal ik  vaak op het  schoolplein met Silver, Goof, Jaden, Tjebbe en Floris. Op school vind ik keepen het leukste.

Ik ben voor Ajax en papa neemt mij binnenkort een keer mee naar een echte wedstrijd in de Arena. Ik ben al een keer naar Ajax geweest in het Olympisch stadion maar daar weet ik niet heel veel van want ik was toen pas 4 en sliep ik tijdens de wedstrijd.

Ik vind het heel leuk dat ik pupil van de week mag zijn. Ik heb Valentijn een keer gezien toen hij pupil van de week was en toen heeft hij een goal gescoord. Ik hoop dat ik dat ook mag doen.

Ik zal AFC heel erg aanmoedigen komende zondag en hoop dat ik niet zenuwachtig ben.