Bij AFC - HBS op 14 februari 2016: Maxwell Purperhart

Hoi, ik ben Maxwell. Al sinds mijn geboorte ben ik lid van AFC. Mijn vader is Dennis Purperhart en hij heeft 6 jaar lang in het 1e elftal van AFC gevoetbald. In het clubhuis hangt een foto van hem met het team waarmee hij kampioen werd. Schuin daaronder hangt een foto van mijn opa, Ron Prins, die ook met AFC kampioen is geworden en nu een AFC-ridder is. Ik vind het een heel leuk idee dat we allemaal echt bij AFC horen.

Al sinds ik me kan herinneren ga ik vaak met mijn opa en mijn moeder op zondag naar het eerste kijken. Twee jaar geleden mocht ik eindelijk zelf bij AFC beginnen. Dit jaar ben ik samen met mijn vriendjes Stan, Daniël en Max, team Ajax en spelen we in de Champions League. Van de zomer gaan we met zijn allen naar het AFC-zomerkamp. Daar heb ik nu al zin in. Het leukste van voetballen vind ik om de bal van iemand anders af te pakken en natuurlijk om daarna ook nog te scoren. Ik denk dat ik doelpunten maken stiekem nog leuker vind dan winnen.

Zondag speelt AFC tegen HBS uit Den Haag. Zij spelen helemaal in het zwart en hebben uit van ons gewonnen. Om bovenaan te blijven staan is het dus belangrijk dat we deze wedstrijd meer doelpunten maken dan zij. Laten we ze daarom met zijn allen extra hard aanmoedigen: “Hup AFC”!

Super spannend dat ik als pupil van de week zondag de wedstrijd mag openen met het nemen van een penalty, ik hoop maar dat ik raak schiet.

Groetjes,

Maxwell