Bij AFC - EDO op 19 april 2015: Walt Brender à Brandis

Mijn naam is Walt Brender à Brandis en ik ben in januari 7 jaar geworden. Sinds 2 jaar voetbal ik bij AFC, een superleuke club! Ik ben begonnen op de voetbalschool en daarna kwam in ik het CL-team AC Milan. Nu speel ik in de F11. Het leukste vind ik aanvallen en passes geven en als ik of mijn teamgenoten scoren dan juich ik en ben ik ontzettend blij. Ik ben een echte ‚linkspoot’, maar ik probeer ook mijn chocoladebeen te trainen!

 Als sinds ik heel klein was, wil ik alles weten over voetbal. Ik zal als 1-jarige op schoot bij papa naar Ajax te kijken op TV en kon er geen genoeg van krijgen. Mijn hele kamer hangt vol voetbalposters en iedere dag kijk ik naar Fox-sport voor al het voetbal. Als Ajax laat in de avond heeft gespeeld, maak ik mijn papa de volgende ochtend heel vroeg wakker om te vragen wat de uitslag is. Ik speel ook vaak op het pleintje om de hoek of in de huiskamer met kleine doeltjes en een zachte bal (dat vind mijn moeder niet altijd leuk, want er gaat wel eens wat kapot). De hele week kijk ik uit naar de dag van de wedstrijd met de F11, dus zaterdag is mijn favoriete dag. Maar dit weekend is zondag zo mogelijk nog leuker, want ik ben SUPER blij dat ik bij het eerste van AFC mag kijken!!!

 WALT:

favoriete clubs: AFC en Ajax

favoriete spelers: Messi en El Ghazi

droom: profvoetballer worden

favoriete positie: aanvallende middenvelder

favoriete nummer: 10