Bij AFC - Barendrecht op 3 december 2016: David Maas

Hoi!  Ik ben David Maas en ben 6 jaar oud. Het is echt super leuk dat ik pupil van de week mag zijn! Ik speel bij AFC in de Champions Leaque en zit samen met mijn vriendjes Mads en Zeeger in het Team Celtic.

In de herfstvakantie heb ik met het toernooi ‘De Toekomst’ bij Ajax mee gedaan. Er waren 10 jongetjes door AFC uitgekozen om aan dit toernooi mee te doen. Ik ben super trots dat ik er een van was. Het was een hele leuke ervaring.

Mijn moeder komt vaak kijken bij de trainingen. Ze houdt veel van voetbal en vindt het jammer dat er vroeger geen meisjes-voetbal was. Nu heeft AFC gelukkig wel een meisjesteam.

Mijn vader Lex, speelt bij AFC op de vrijdagavond. Hij speelt in een team met allemaal papa’s. Het lijkt mij leuk om een keertje naar hem te kijken, maar helaas kan dat niet, want dan slaap ik al lang.

Op het pleintje vlak bij ons huis oefen ik met mijn vader hoe ik moet schieten met de bal. Ook train ik op donderdag voetbal in een zaal. Dat is wel anders dan op het veld, want de bal rolt veel sneller en als je een sliding maakt doet het best pijn, haha. 

Ik ben fan van mijn broer Yasha. Hij leert mij dribbelen en kan veel trucjes met de bal. Hij speelt in het selectieteam bij Sc Buitenveldert en is ook al gescout door de KNVB. Ik hoop dat hij bij AFC komt voetballen. Dat zou ik heel leuk vinden want dat speel ik, mijn broer en mijn vader bij dezelfde Club!

Mijn vader, moeder, broer en zusje komen me zondag allemaal aanmoedigen. Het is zo spannend dat ik met de grote jongens mee de kleedkamer in ga, de bal het veld op mag dragen en mag proberen te scoren bij de tegenstander!

Ik hoop dat AFC zondag gaat winnen van de Koz. Boys!!

Groetjes David šŸ˜‰