Bestuursmededeling.

Naar aanleiding van de onregelmatigheden voor, na en tijdens de wedstrijd AFC-Rijnsburgse Boys, gisteren 17 februari en de publiciteit daaromtrent gisteren en vandaag geeft het bestuur van AFC de navolgende reactie.

Op een zonovergoten sportpark met een grote publieke belangstelling stond zaterdag de wedstrijd in de Tweede Divisie tegen Rijnsburgse Boys op het programma. De wedstrijd verliep sportief en kende een uitslag van 1-1 waar iedereen, gezien het spelbeeld, mee kon leven.

Jammer genoeg hebben een aantal individuen van de “supporters” van de tegenpartij zich misdragen in woord en daad. Het bestuur van AFC is geschrokken van dit incident en is boos over het gedrag van die kleine groep. Nadrukkelijk vermelden wij dat het om een kleine groep zich supporter noemende Rijnsburgers ging en het zeker niet de massaal meegereisde gezellige en meelevende supportersschare was. Ook de inzet van het bestuur van Rijnsburgse Boys en met name de hulp van voorzitter Ad Hendriksen heeft ons goed gedaan en is prijzenswaardig. De aanwezige bestuursleden van AFC en van onze tegenstander hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat de even dreigende situatie na de wedstrijd goed onder controle werd gebracht.

Jammer dat een klein groepje dronken aanhangers zo’n mooie middag voor velen heeft verpest. Onze vriendschappelijke band met Rijnsburgse Boys is gelukkig sterker dan dit slechte gedrag van dat kleine groepje.

Bestuur Amsterdamsche Football Club

Ad Westerhof voorzitter