Bericht van commissie Topamateurs

Met de wedstrijd AFC – Jong FC Twente in de KNVB Tweede Divisie (4-0) van zondag 18 december j.l. is er een einde gekomen aan de eerste helft van het seizoen 2016-2017 en neemt AFC een prachtige gedeelde tweede plaats op de ranglijst in. 18 gespeeld, 9 keer gewonnen, 5 keer gelijk en 4 keer verloren, derhalve 32 punten, 38 goals voor en 29 tegen.

 Ook AFC 2 en AFC Zaterdag 1 hebben mooie prestaties geleverd: een 2e plek voor AFC 2 in de Reserve Hoofdklasse A en de 1e plek (en derhalve herbstmeister) voor Zaterdag 1 in de KNVB Eerste Klasse. 

 De competitie in de Tweede Divisie wordt op zondag 15 januari 2017 hervat met de klassieker bij de zondagamateurs: de Treffers – AFC 

In de tussentijd zal onze A selectie van 7 tot 10 januari een trainingsstage beleggen in Barcelona.

 Gedurende de laatste weken heeft de commissie Topamateurs gesprekken gevoerd met een aantal van onze eerste elftal spelers en tot grote tevredenheid kunnen wij melden dat de volgende spelers hebben bevestigd ook komend seizoen 2017-2018 deel uit te maken van de A-selectie van AFC:
Patrick Zonneveld
Koen Bosma
Jonathan Richard
Magid Jansen
Sam Nijpels
Tom van de Brink
Matthijs Jesse

 Met de overige spelers en met de leden van de staf zullen de komende weken nadere gesprekken volgen en hopen wij daarover spoedig te kunnen berichten.

De grootste domper van de eerste seizoenshelft was de ernstige blessure van Pepijn Kluin tijdens de wedstrijd Jong Vitesse – AFC op 28 augustus j.l.
Naar het zich laat aanzien is de nieuwe schade aan zijn knie dusdanig dat Pepijn zal moeten stoppen met voetballen. 
Zijn plek in de selectie zal voor het seizoen 2017-2018 worden ingenomen door aanvaller /spits Eelke de Graaf, afkomstig van Odin 59.
Wij danken Pepijn voor zijn voor AFC geleverde inzet, hopen hem nog vaak op AFC te treffen en wij wensen Eelke de Graaf nu alvast veel succes.

De commissie Topamateurs wenst alle spelers en leden van de technische en medische staf, alsmede alle supporters van AFC Prettige Kerstdagen en een gezond en sportief succesvol 2017.
Bob Duis, Henk Bijlsma, Robert Gehring, Geoffrey Galata, Jack Huiman en Frank Keijzer.