Benno Nihom nieuwe trainer AFC 1

Benno Nihom wordt met ingang van het seizoen 2022/23 de nieuwe trainer van AFC 1. Nihom is de opvolger van Uli Landvreugd, die onlangs aankondigde met zijn laatste seizoen bezig te zijn. Nihom is geen onbekende voor de club. Hij is lid sinds 1992 en al enige jaren lid van de Zilveren Ploeg (meer dan 25 jaar lid). AFC 1 krijgt met Nihom, in navolging van Landvreugd, wederom een trainer met een echt AFC-hart.

Met 35 jaar wordt Nihom de jongste trainer van AFC 1 van de laatste decennia. Echter heeft hij al een lange staat van dienst. Sinds 2004 trainde hij diverse jeugdelftallen, was hoofd jeugdopleiding en hij stond in totaal 6 jaar aan het roer van AFC Zaterdag 1. Met de Zaterdag 1 werd Nihom tweemaal kampioen (2016, 2017).

Eerder in 2012 werd Nihom assistent-trainer bij de nieuw opgerichte vrouwentak van Ajax. In 2017 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Ajax vrouwen waarmee hij in het seizoen 2017/18 landskampioen werd. Ook won hij in het seizoen 2017/18 de KNVB beker. In datzelfde seizoen werd hij benoemd tot Coach van het Jaar in Amsterdam.

Het seizoen 2018/19 bij de Ajax Vrouwen sloot hij af met het bereiken van de laatste 16 van de Women's Champions League en wederom winst van de KNVB Beker. Na het Ajax avontuur keerde Nihom weer terug naar AFC en bekleedde vervolgens diverse functies binnen de club.
Sinds januari 2020 staat hij na het vertrek van trainer Jorg Smeets naar China, weer aan het roer van Zaterdag 1.

Commissaris Technische Zaken Jair Koekoek is blij met de aanstelling van Nihom. "De technische commissie heeft op basis van een geschetst profiel een selectie gemaakt. Benno stond ook op die lijst, zijn ambitie was immers al enige tijd bekend bij ons. We hebben vervolgens navraag gedaan bij diverse mensen die met hem hebben gewerkt en die waren allemaal positief. Daarna werd het al snel beklonken’.

Nihom kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: "Met het trainerschap van AFC 1 gaat voor mij een lang gekoesterde droom in vervulling en daar ben ik trots op. Ik ben blij met deze kans en het door het Bestuur en de TC in mij gestelde vertrouwen. Ik ga er uiteraard alles aan doen om er een succes van te maken".

Het bestuur van AFC wenst Benno veel succes aankomend seizoen.