Belluno verslag dag 3

Trainingskamp Belluno dag 3

Vandaag, zaterdag, stonden we om 09.00 weer ‘fris en fruitig’ aan het ontbijt, waar iedereen van genoot met een broodje en een croissantje. Het ontbijt moest dit keer iets sneller naar binnen gewerkt worden dan normaal, want om 09.45 stonden we al weer klaar om te vertrekken naar het trainingsveld. Na de korte wandeling naar het trainingsveld trok (bijna) iedereen zijn voetbalschoenen aan en betrad het veld. Na de felle, maar leerzame wedstrijd tegen Belluno, waar sommige spelers toch best vermoeid uit kwamen, stond er een uitlooptraining op het programma. Hierin lag de nadruk op de lange warming-up, maar werd er daarna ook een klein positiespel gespeeld waar de glimlach op vele gezichten terug te vinden was.Eenmaal terug aangekomen in het hotel werd er natuurlijk direct even gedoucht, maar ook de kamers moesten alweer opgeruimd worden, aangezien we later in de middag de bergen verlieten voor het strand. Om 12.00 stond de goedverzorgde lunch op het programma, waar iedereen opnieuw genoot van een vol bord spaghetti en daarna nog, alsof het nog niet genoeg was, een stuk kip of schnitzel. Tijdens de lunch werd de wedstrijd tegen Belluno nog even besproken en heeft voorzitter Ad Westerhof ons toegesproken. In deze toespraak bedankte onze voorzitter Dé voor het fantastisch georganiseerde trainingskamp. Nogmaals onze dank daarvoor! De ene na de andere traditie volgde, want na de lunch werd er door de gehele groep uit volle borst het clublied van AFC gezongen.

14.00 werden alle spullen de bus ingeladen en vertrokken we naar Jesolo. Tijdens de lange rit werden er wat kaartspelletjes gespeeld, films gekeken, muziek geluisterd, maar vooral veel gelachen. Na aankomst in het nieuwe hotel, dat tevens tegen het strand aan ligt, werden alle koffers in de kamers gezet en kreeg iedereen de vrijheid om zijn eigen tijd zelf in te vullen. Een aantal zochten het strand op, alleen de zon ontbrak helaas in tegenstelling tot de vorige dagen. Andere verkenden de boulevard van Jesolo en aten of drinken wat. Ook maakten er wat gebruik van het zwembad wat  bij het hotel lag.

Rond de klok van 20.00 stond iedereen klaar om te gaan eten. Dit keer werd er in het hotel gegeten. Ook hier werden wij weer voorzien van een heerlijke pasta (alsof we die nog niet vaak genoeg voor ons  neus hebben gezien).  Na het eten konden we ons op maken voor het avondprogramma. Dit keer werd de laatste avond spetterend afgesloten met een groot feest. In eerste instantie was het plan om over de boulevard te lopen en ergens wat te gaan drinken om vervolgens door te gaan naar het grote feest, echter viel dit plan letterlijk en figuurlijk in het water, want het leek wel of het Nederlandse weer ons weer even op had gezocht. Er werd dus eerst wat bij het hotel gedronken en daarna vertrokken wij in enkele taxi’s richting de club om daar de laatste avond van het trainingskamp feestelijk af te sluiten. Morgen staat ons de reis terug naar Nederland te wachten en velen zullen terugkijken op een geweldig trainingskamp.

Matthijs Jesse en Bas Middelkoop