Belluno verslag dag 1

Om half vijf in de ochtend werd iedereen al verwacht bij vertrekhal 1 op Schiphol. Daar werd iedereen opgevangen door Jeroen Brussee, Chef d'équipe Henk Bijlsma en de ereleden Johan de Bie en Ger van Caspel.
Er stond een vroege vlucht op het programma. Om 06:30 ging een bijna complete AFC-selectie de lucht in richting onze bestemming Tambre, gelegen in de bergen op een uurtje rijden van het mooie Venetië.
Bijna compleet, want Pepijn Kluin en Mark van den Boogaart zijn er jammer genoeg niet bij. Mark geniet momenteel van een welverdiende vakantie na een drukke periode met een verhuizing en de geboorte van zijn zoontje. De afwezigheid van Pepijn is minder positief. Onze topspits is nog steeds niet helemaal hersteld van zijn zware knieblessure. Ik denk dat ik namens de gehele selectie spreek als ik zeg dat wij hem het liefst morgen nog zien aansluiten bij de groepstraining. Sterkte Pep!

Het is alweer de derde keer op rij dat AFC tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen de vleugels uitslaat richting Italië, waar AFC-ridder Dé Louis Hurwits de selectie en staf elk jaar weer in de watten legt. Tijdens de viering van onze 120e verjaardag in januari kreeg hij de Nobelprijs uitgereikt als erkenning voor alle inspanningen rondom deze trainingskampen. Hulde!
Het door Dé georganiseerde trainingskamp begint zo langzamerhand een traditie te worden. Tradities en AFC, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat blijkt maar weer. Eenmaal aangekomen werden wij al opgewacht door Dé en zijn kompaan Jean-Pietro de Bocanegra. Met een touringbus reden wij door de mooie natuur richting het hotel. 

Nadat iedereen zijn kamers had opgezocht was het Henk Bijlsma die officieel het startzijn gaf van het trainingskamp met een praatje over AFC en zijn vuistregels voor de komende dagen. Bart Logchies voegde daar nog een aantal zaken aan toe. De nieuwe trainer had het programma opgesteld in steenkolen Italiaans, wat hij met veel plezier voor ons vertaalde. Daarna was de weg vrij voor een uitgebreide lunch. De lasagne en het vlees vielen goed in de smaak en zorgden voor een prima bodem voor de middagtraining.

Om drie uur stond deze training op het programma. Het trainingsveld ligt op tien minuten loopafstand en onder leiding van Bart Logchies en Said Moumane werd er naast enkele spelvormen getraind op de passing en het afwerken uit voorzetten. Er zaten enkele prachtige treffers tussen die ook door alleskunner Hans van Rossum (lees: zelf benoemd kop- en keeperspecialist) met veel enthousiasme werden ontvangen. De training werd in een kring afgesloten, waarin iedereen 'en groupe' moest vertellen wat de reden is dat ze voetballen, waarom ze dit bij AFC doen en tot slot iets persoonlijks wat de groep moest weten. Er werd openhartig, eerlijk en met gevoel voor humor gesproken. Zeer positief voor het groepsgevoel dat de spelers beschikken over intrinsieke motivatie en waar nodig hun hart durven te luchten bij de rest van de groep!

Na de succesvolle trainingssessie kon iedereen de kamers opzoeken om zich klaar te maken voor het avondprogramma. Met de bus vertrokken we naar Belluno, een leuk stadje in de buurt van ons verblijf. Daar kregen wij onder meer heerlijke bruschetta en verschillende soorten pasta geserveerd. Na het uitgebreide diner was er nog tijd om de sfeer in het gezellige Belluno te proeven. Niet al te laat werd de terugreis alweer ingezet. Morgen staat immers de enige wedstrijd van het trainingskamp op het programma.

De tegenstander zal FC Belluno zijn, een sparringpartner waar wij vorig jaar ook al tegen speelden. De wedstrijd zal starten om 18:00.

Guido Moelee