Barendrecht - AFC 1 - 4 met verslag

Eerst na afloop bleek dat onze vaste verslaggever MvdW door omstandigheden niet getuige kon zijn van deze voor AFC zo belangrijke wedstrijd voor handhaving in de KNVB Tweede Divisie. Hierbij op verzoek van Machiel een impressie van ondergetekende van dit duel op zaterdagmiddag 6 mei om 18.00 uur.

Onderweg naar Barendrecht werden wij op de hoogte gehouden van die andere voor AFC belangrijke wedstrijd van onze Zaterdag 1 op Goed Genoeg. 1-0 voor, 1-2 achter, zou het dan toch nog……..? maar vlak voor tijd de bevrijdende gelijkmaker van Thijs de Graaf. AFC Zat.1 voor het tweede jaar in successie Kampioen, nu met promotie naar de Hoofdklasse!! Een unicum in de geschiedenis van dit team en een fantastische prestatie van spelers en begeleiders! Van harte gefeliciteerd!

Aangekomen in Barendrecht onder de rook van Rotterdam waren wij op deze zonovergoten voorjaarsdag geïmponeerd door de schitterende accommodatie, 7 !! velden, een fonkelnieuwe overdekte tribune, een gezellig clubhuis, rondom het veld heel veel toeschouwers en daaronder heel veel jeugd. Kortom, een sfeer zoals het bij het amateurvoetbal ooit bedoeld was. Mooie club!
En dan de wedstrijd. Na een kwartier zette Koen Bosma op rechts goed door en bij zijn voorzet kwam Mathijs Jesse voor zijn man en met een soort tip-in scoorde hij in de korte hoek. Technisch een heel fraai doelpunt en een mooie opsteker zo snel in de wedstrijd. Maar Barendrecht liet het er niet bij zitten en scoorde halverwege de eerste helft de gelijkmaker. Spannend!
Koen Bosma raakte geblesseerd aan zijn hoofd en moest voorzien van een tulband de wedstrijd voortzetten.

Vlak voor rust een dieptebal van Guido Moelee op de snelle Jesse, die de bal over de keeper heen lobde. Met een uiterste inspanning kon deze de bal nog toucheren, waarna deze voor de voeten van Koen Bosma viel en dat betekende 1-2 met de rust, dat gaf de burger moed.
En het moet gezegd worden, de tweede helft stond AFC er echt als een team. Een zeer rustig en zelfverzekerde keeper, de achterhoede hield het potdicht, veel arbeid op het middenveld en een gevaarlijke voorhoede met Edip Biberoglu als goede invaller voor de toch aangeslagen Bosma.
Dat resulteerde in de 1-3. Edip bediende Jesse, deze ging op links goed door en zijn trekbal werd door Daan Sutorius knap in de verre hoek droog ingeschoten. Zou het dan toch gaan lukken? De spanning werd groter en groter. Melvin Grootfaam had een schitterende solo waarbij hij 3 man omspeelde, maar hij nummer 4 vrijwel op de doellijn nog wilde uitkappen, wat helaas mislukte.
En toen, vlak voor tijd opnieuw ‘the man of the match’ Jesse op snelheid alleen af ging op de keeper, iedereen hield zijn adem in, maar Mathijs omspeelde de keeper knap en tikte de bal in het lege doel (1-4). Wat een ontlading.

De helaas te weinig opgekomen AFC-supporters achter het doel vielen elkaar in de armen en ook op het veld grote blijdschap. Het was gelukt, handhaving in de Tweede Divisie en dat ondanks de zeer betwiste en onbegrepen 1 punt in mindering van de tuchtcommissie van de KNVB en met het laagste budget van alle ploegen in deze Tweede Divisie, waaruit de jonge profs van Twente en Vitesse rechtstreeks degradeerden. Een knappe prestatie van de spelersgroep en begeleiding o.l.v. Tonny Du.
 

Zo viel voor AFC Super Saturday niet vorige week, maar op 6 mei 2017.
Het was vanaf 5 uur al feest op Goed Genoeg door het Kampioenschap van Zat.1, maar toen om half 10 de spelersbus uit Barendrecht arriveerde gingen spelers van beide teams het met elkaar nog eens dunnetjes overdoen en werd het bloedgezellig!
Heel AFC mag trots zijn op onze club en de prestaties van deze beide selecties!

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Guido Moelee, Teun van Zweeden, Sam Nijpels, Magid Jansen, Jonathan Richard 88. Johan Kulhan), Mark van den Boogaart, Daan Sutorius, Koen Bosma (45. Edip Biberoglu), Matthijs Jesse en Melvin Grootfaam.

 

KG.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

 

Bekijk hier de samenvatting: