AMVJ 1 - AFC O21 0-2 (vr.)

Dinsdagavond 26 oktober stond de oefenwedstrijd tegen het 1e zaterdag team van AMVJ, uitkomend in de 2eklasse,  op het programma. Een mooie test voor de spelers van coach Chedric Seedorf.  Hoe houden de jongens zich tegen de kerels?

Met een aangepast team, vanwege een aantal blessures en om een aantal spelers wat rust te gunnen, startte de wedstrijd om 20:30 uur.  AMVJ zette direct veel druk op de AFC-verdediging maar aan de hand van de uitstekend voetballende AFC aanvoerder, die bij gelegenheid links centraal in de defensie speelt, weet AFC zich telkens heel knap onder de druk uit te spelen. Dit gebeurde  via de (opkomend) AFC-backs, soms via de twee behendige middenvelders door de as en een aantal keren werden de spitsen middels een lange bal aan het werk gezet. Niet alleen de opbouw was goed verzorgd maar ook het vervolg van het AFC aanvalsspel was prima. De behendige linksbuiten liet een aantal keren zijn tegenstander, vol ongeloof, achter zich. Met de rappe rechtsbuiten van AFC had de AMVJ-defensie ook flink wat moeite.  De spits van AFC verzette heel veel werk en wist al na een kwartier spelen, met een “hangende” kopbal het net te vinden.  Het aanvallende spel van AFC verliep vlot en de jongens bleven elkaar met prima combinatiespel ook na de 0-1 zoeken. Een tegenvaller was het uitvallen van de linksback en de rechter centrale verdediger net voor de rust maar beide spelers werden prima vervangen. 

Na de rust bleef AFC geconcentreerd aan de bal. De spelers lieten vooral de bal het werk doen en bezorgde de AMVJ-defensie hiermee “overwerk”.  Er werd een penalty gemist, de lat werd geraakt door de zeer ijverige nummer 10 en een paar grote mogelijkheden om de score uit te bouwen werden onbenut gelaten. Uiteindelijk was het de rechtsbuiten van AFC die de 2-0 eindstand binnenliep.

Voor AFC O21 een goede eerste oefenwedstrijd in het “volwassen voetbal” waarbij een aantal AFC spelers coach Seedorf zeker stof tot nadenken hebben geboden.  Een scherpe maar verder sportieve wedstrijd onder leiding van de goed fluitende AMVJ scheidsrechter. De opmerking van één van de AMVJ spelers was misschien veelzeggend “een rot dinsdagavond,… heb de hele wedstrijd achter jochies van 18 moeten aanrennen”. 

Zaterdag aanstaande staat de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard O21 op het programma. Aanvang 17:15 uur