Alleen maar aanvallen en met geluk gelijkspelen

Heerlijk ochtendje kijken naar de jo-15 2 van AFC tegen de jo-15 1 van Argon.

Lopen de AFC’ers  over de ploeg uit Mijdrecht heen of wordt het toch nog spannend?

We zijn begonnen. Er zijn veel jongens geblesseerd dus spelen er jongens mee van de jo-15 1 van AFC. Ik zie meteen wie. De rechter centrale-verdediger, een complete voetballer.

Argon is de betere ploeg. AFC doet alsof ze moeten komen maar Argon wacht zijn tegenstander gewoon op. Het is lastig voor de Amsterdammers om onder de druk uit te voetballen. Dan een uitbraak van Argon aan de linkerkant van het veld.

De keeper rent uit zijn doel en rent, en rent, en rent, ondertussen is hij dertig meter uit zijn doel. De spits hoeft hem alleen maar uit te spelen en dat doet hij. Op een wonderbaarlijke manier is het geen doelpunt omdat hij de bal naast schiet met behulp van een verdediger.

Aan de andere kant schiet de snelle linksbuiten op de keeper af maar die laat los, wederom geen doelpunt. De wedstrijd kantelt, AFC begint de dienst uit te maken.

Toch is het een hele wisselvallige wedstrijd. Uitbraak Argon, steekbal naar de spits die een verdediger van zich af houdt en de bal langs de keeper schuift. 0-1. Het is rust.

De beste speler op het veld in de eerste helft is Sil, een middenvelder die zich laat inzakken maar alle duels op het middenveld wint, een echte heerser. Na rust heeft AFC al het recht om te drukken en dat doen ze ook met vooral de buitenspelers. AFC is beter maar echte grote kansen hebben ze nog niet gehad. Kansen creëren voor AFC is de grootste hindernis omdat ze twee hele goede spelers missen; Alvi en Selim. Ik ben niet aan het letten op de wedstrijd net als de mensen naast mij want als het eerste van AFC zich om mij heen verzamelt plas ik bijna in mijn broek van angst. Terug bij de wedstrijd is er een lullig schot op goal, de keeper kan hem oppakken maar dan is er een verdediger van Argon die de bal voor de keeper wil weghalen, maar hem keihard in eigen doel schiet. Een wonderschoon doelpunt, 1-1. Wat een mazzel en nog steeds is AFC aan het aanvallen. Vervolgens schot op doel voor AFC waarna de keeper de bal bokst naar de nummer 14 die hem op zijn beurt weer tegen de keeper schiet. Een 100 procent kans die jammerlijk niet resulteerde in een voorsprong.

De wedstrijd is afgelopen en met antwoord op de vraag, ja spannend was het zeker. 

Matthias Colombijn (14 jaar)