Afscheid van spelers en staf AFC 1

Na de laatste thuiswedstrijd op 27 mei 2023 werd op het veld afscheid genomen van enkele spelers en stafleden.

Onze voorzitter Brian Speelman bedankte hen met een dankwoord en bloemen.

Patrick Zonneveld
Patrick keepte sinds 2016 maar liefst 133 wedstrijden in ons 1e elftal en mag met recht een van de beste keepers in de historie van AFC genoemd worden. Jaren lang bleek hij een uiterst betrouwbare sluitpost en hij had in 2019 dan ook een groot aandeel in het kampioenschap van destijds. Dit laatste seizoen begon voor Patrick helaas met wat blessureleed, waardoor zijn natuurlijk opvolger Gijs van Zetten uiteindelijk de plek onder de lat afdwong. Ondanks dat heeft Patrick zich ook in zijn nieuwe rol altijd voor de volle 100% ingezet voor het elftal en daar zijn wij hem dankbaar voor. Wij wensen Patrick en zijn gezin al het beste voor de toekomst en hopen hem nog vaak op AFC te mogen begroeten.

Mo Betti
Mo kwam in de winterstop van het seizoen 2021/2022 bij AFC en speelde sindsdien 14 wedstrijden. Zowel AFC als Mo zelf hadden gehoopt op meer, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Ondanks dat heeft Mo vaak genoeg laten zien over veel kwaliteiten te beschikken en heeft hij met zijn positieve instelling en liefde voor het spelletje in die 1,5 jaar zeker een positieve bijdrage gehad voor AFC. Wij wensen Mo al het beste in zijn verdere carrière!

Jordi van Stappershoef
Net als Mo kwam Jordi naar AFC in de winterstop van het vorige seizoen om voor AFC het keepersprobleem van destijds op te lossen. Jordi speelde uiteindelijk 10 wedstrijden voor AFC en heeft dat mede door zijn imposante uitstraling altijd met verve gedaan. Naast zijn keeperskwaliteiten heeft Jordi ook laten zien een echte teamplayer te zijn door het afgelopen seizoen altijd hard te trainen en Gijs als collega keeper te steunen. Wij hebben genoten van Jordi zijn aanwezigheid en wensen hem al het beste in zijn verdere carrière.

Daniel Zoutberg
Vandaag nemen we ook afscheid van Daniel Zoutberg die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt en inruilt voor een opleiding tot commando. Daniel, een van onze eigen jeugdproducten in de selectie van AFC, kwam uiteindelijk tot 5 wedstrijden in AFC, waaronder zijn memorabele debuut uit tegen Kozakken Boys op 22 maart 2022, waarin hij met 2 goals AFC eigenhandig naar een 1-3 overwinning schoot. Wij zullen Daniel herinneren als een positieve, hard werkende en vooral scorende spits en wij wensen hem dan ook al het geluk in zijn nieuwe leven als commando.

Kevin Visser
Na 1 seizoen en 30 wedstrijden in AFC 1 nemen we vandaag ook afscheid van Kevin Visser, die afgelopen zomer overkwam van FC Volendam. Met zijn ervaring, spelintelligentie en technische vaardigheden heeft Kevin een groot aandeel gehad in de prestaties van AFC in dit seizoen en daar zijn wij hem dankbaar voor. Desondanks heeft Kevin in goed overleg met de Technische Commissie besloten om het bij 1 seizoen bij AFC te houden. Wij danken Kevin zeer voor zijn positieve en professionele bijdrage bij AFC het afgelopen seizoen, zowel binnen als buiten het veld en wij wensen Kevin en zijn gezien al het goeds voor de toekomst.

STAF
Sannah van Uden
Vandaag nemen wij na 4 seizoenen afscheid van Sannah van Uden als fysiotherapeut van AFC 1. Sannah kwam in 2019 op voorspraak van Frank Tilmans bij AFC en heeft zich in de afgelopen 4 seizoenen laten zien als een echte vakvrouw en uiterst fijne en betrouwbare collega. De kwaliteiten van Sannah en haar medische collega’s zijn een van de redenen dat AFC ook dit seizoen te maken heeft gehad met heel weinig blessures en wij danken Sannah voor al haar betrokkenheid in de afgelopen jaren. Dat Sannah ons gaat verlaten is een direct gevolg van haar zwangerschap dus wij wensen Sannah en haar vriend Remi daarom ook alle geluk als toekomstig gezin.

Hans van Rossum
Last but not least nemen we vandaag na maar liefst 14! seizoenen ook afscheid van onze materiaalman Hans van Rossum. Hans is in de afgelopen 14 seizoenen uitgegroeid tot een boegbeeld van AFC 1 en onder zijn leiding is alles met betrekking tot de kleding en het materiaal steeds verder geprofessionaliseerd en uitgebreid met als gevolg dat alles al jaren tot in de puntjes geregeld is en alle spelers en collega’s waar Hans mee heeft gewerkt met hem weglopen. En dan hebben we het nog niet eens over de ballenjongens, de vlaggenzwaaiers en alle jeugdkeepertjes die onze zijn bezielende leiding getraind hebben. 

Daarnaast is Hans natuurlijk ook altijd in voor een geintje een dolletje of een act, waardoor Hans ook altijd van positieve invloed is geweest op de sfeer bij AFC 1. Hans gaat lekker genieten van zijn voetbalpensioen en wij wensen hem daarin nog vele jaren van plezier in goede gezondheid. Uiteraard hopen wij Hans nog veel te mogen zien op onze club, maar Hans kennende komt dat wel goed. Hans, heel veel dank voor je enorme toewijding de afgelopen 14 jaar, AFC is jou daar enorm dankbaar voor. Het ga je goed!