Afscheid van ons hoofdveld met video

Op zaterdag 8 februari heeft AFC na 13 jaar afscheid genomen van ons hoofdveld. Sinds 23 september 2007 is deze met verve vervuld voor AFC.
In de periode daarvoor lag het hoofdveld 150 meter oostwaarts op ons Sportpark dat in oktober 1962 in gebruik werd genomen.
Het nu verlaten hoofdveld, gelegen tussen het markante clubhuis en de schitterende overdekte zittribune, heeft AFC veel successen gebracht. Zo werd op het mooie natuurgras in 2010 het kampioenschap van de hoofdklasse A behaald en werd plaatsing voor de Topklasse op overtuigende wijze afgedwongen. In 2014 werd in de Topklasse het kampioenschap van Nederland behaald bij de Zondagamateurs en plaatste AFC zich in 2016 direct voor de Tweede Divisie. In het seizoen 2017-2018 werd AFC op de laatste competitiedag periodekampioen, zoals een seizoen later bleek de opstap naar het kampioenschap van de Tweede Divisie. Nog nooit had AFC zich in zijn lange geschiedenis gekroond tot beste amateurclub van Nederland. Op het hoofdveld werd dit na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Scheveningen op 5 mei 2019 uitbundig gevierd.
OP maandag 10 februari wordt begonnen met het afbreken van onze tribune en gaan de bulldozers aan het werk.

Op zaterdag 29 februari wordt het nieuwe kunstgras hoofdveld officieel in gebruik genomen. Dan speelt AFC tegen IJsselmeervogels.
Het nieuwe clubhuis met aangrenzende overdekte tribune is dan nog niet gereed. Dit zal pas aan het einde van de zomer zijn.

Van ons nu verlaten hoofdveld en het vorige hoofdveld zijn een aantal foto’s bij elkaar gebracht. Vele happenings hebben daar plaats gehad.
Deze zijn te zien in ons AFC Fotoalbum of klik hier
De laatste handeling op het hoofdveld was het uitgraven van de middenstip.

Van het uitgraven van de middenstip is een video gemaakt. Klik hier