Afscheid en komst spelers A-selectie en film 'De wederopstanding van AFC'

Veilig!
Met de 0-1 overwinning bij Excelsior Maassluis zaterdag 26 mei j.l. is het seizoen 2017-2018 voor AFC 1 in de KNVB Tweede Divisie ten einde gekomen.
Door een geweldige serie wedstrijden na de winterstop: 18 wedstrijden, 9 keer winst, 5 keer gelijk en 4 keer verlies zorgde AFC voor handhaving in de Tweede Divisie.

Zie de compilatie, opgemaakt door Mathijs Groenewoud van Het Amsterdamsche Voetbal met als titel: 'De wederopstanding van AFC':

En passant werd ook de 3e periodetitel gewonnen, waardoor AFC direct geplaatst is voor de eerste ronde van de KNVB Beker komend seizoen. Een groot compliment voor alle spelers en de technische en medische staf onder leiding van trainer-coach André Wetzel.

Selectie 2018-2019
De afgelopen maanden heeft de samenstelling van de A-selectie voor komend seizoen 2018-2019 verder vorm gekregen. Marien Willemsen heeft aangegeven zijn voetballoopbaan op dit niveau te beëindigen. Marien stopt na 5 seizoenen bij AFC 1 (waarvoor hij 139 wedstrijden in actie kwam) en gaat volgend seizoen spelen in AFC Zaterdag 2. Wij zullen zijn sierlijke spel enorm missen. Marien, de terechte speler van het seizoen 2015-2016, veel dank voor je voor onze AFC geleverde inzet! Eelke de Graaf keert terug naar ODIN’59 en Ilias Zaimi zal komende zomer naar een andere club verhuizen. Ook zij hebben het afgelopen seizoen een positieve rol gespeeld in de strijd om handhaving.

AFC wenst hen veel succes bij hun verdere sportieve carrière.

Van de huidige selectie hebben inmiddels Patrick Zonneveld, Joey Potveer, Richy Speelman, Milan Hoek, Matthijs Jesse, Koen Bosma, Rob Rietveld, Dean Huisman, Derre Kwee, Johan Kulhan, Thomas van den Houten, Sam Nijpels, Melvin Grootfaam, Tom van den Brink, Jonathan Richard, Raily Ignacio en captain Magid Jansen tot onze tevredenheid aangegeven ook seizoen 2018-19 deel uit te maken van de A-selectie van AFC.  
De selectie is inmiddels aangevuld met AFC jeugdkeeper Gijs van Zetten en junioren A-1 verdediger Moiz da Silva en op voorspraak van onze nieuwe trainer Ulli Landvreugd komt over van Hercules vleugelspits Fouad Belarbi.

Bij de zoektocht naar een verdere versterking van de selectie kwam de commissie in contact met de gebroeders Teijsse. Yordi Teijsse kwam het afgelopen seizoen uit voor Quick Boys en zijn tweelingbroer Kenny voor Cambuur en beide spelers hebben aangegeven er naar uit te kijken volgend seizoen in één elftal te spelen bij een club in de Tweede Divisie in hun woonplaats Amsterdam en hebben de ambitie om naast het voetballen aan hun maatschappelijke ontwikkeling te werken. Van deze tweeling is Kenny linksbenig en Yordi rechtsbenig. Kenny is verdediger en Yordi aanvaller/middenvelder en beide spelers kunnen op meerdere posities uit de voeten.

Wij wensen de nieuwe spelers veel succes en plezier bij AFC!

Afscheid
Aan het einde van dit seizoen vertrekt trainer André Wetzel, die voor onze AFC een geweldige prestatie heeft geleverd. André is volgend seizoen trainer bij één van de oudste clubs van Nederland HVV in Den Haag en wij wensen hem daar veel succes.

Bij AFC 2 beëindigen trainer Roy Tular en assistent Joey Zebeda hun werkzaamheden. Wij danken deze oud eerste elftalspelers voor hun inzet voor AFC in lengte van jaren!

Tenslotte, Henk Bijlsma en Frank Keijzer zullen komend seizoen niet terugkeren in de commissie Topamateurs. Beiden hebben veel voor de commissie betekend; Henk heeft zelfs vanaf 1991, 27 jaar (!) onafgebroken als elftalleider, commissielid en / of bestuurslid zijn belangrijke werk verricht. Beide top AFC’ers zullen later op gepaste wijze in het zonnetje worden gezet.

Voor nu even geen voetbal meer, allen een fijne zomervakantie en tot ziens op de eerste training van het nieuwe seizoen.

Commissie Topamateurs 2017-2018.