AFC zondag 7 kampioen

Het begon allemaal in 2015.

AFC 7 werd aangevuld met talent uit zondag 10, en al in de eerste derde helft formuleerden we een doel: binnen 3 jaar kampioen worden!
Jaar één was middenmoot, jaar twee keurig volgens plan top 3. We waren dichtbij, maar er vielen te veel doelpunten aan de verkeerde kant.

Begin dit jaar kwam er achterin versterking vanuit AFC 5, Roma kwam terug uit Italië en onze parel King wisten we voor nog één jaar te strikken. Met die kwaliteit én kwantiteit (22 man sterk) beseften we: nu moet het gebeuren!
Een lange en vruchtbare voorbereiding volgde, maar in de competitie speelden we de eerste wedstrijden gelijk. Er moest iets veranderen. Qua spel systeem, bezetting en mentaliteit… en dat gebeurde. Vele ‘clean sheet gloves’ en mooie overwinningen volgden.
Met spanning keken we uit naar de uitwedstrijd tegen Buitenveldert, vlak voor de winterstop. In een knotsgekke wedstrijd pakten we mede dankzij een hattrick van aanvoerder Joris met een 3-4 overwinning de koppositie van hen over.
Daarna wonnen wij 13 keer op rij… maar Buitenveldert ook. Het zou een alles-of-niets ontknoping worden in de een-na-laatste wedstrijd: Buitenveldert-thuis.

Tot de rust bleef het 0-0 en in tweede helft werden twee prachtige doelpunten van AFC discutabel afgevlagd. Het kon nog alle kanten op, totdat King in de 85e minuut het verlossende doelpunt scoorde. Het kampioenschap was binnen!
Missie volbracht. 3 jaren plan voltooid. Het feest barstte los met als hoogtepunt de kampioenen rondvaart door de grachten.

AFC 7: Ongeslagen kampioen!

Joris Heijnen (aanvoerder AFC ZONDAG 7)

Bekijk hier het videoverslag van de kampioenswedstrijd: