AFC zaterdag 12 kampioen

Eindelijk verlossing en gerechtigheid!
Na 8 jaar ontwikkeling op alle vlakken, van heel hard trainen tot scherp scoutwerk en steeds verfijnder tactisch vernuft, is het AFC Zaterdag 12 dit jaar gelukt de schaal te veroveren.
Het begon in het seizoen 2009/2010 op zondagen op de velden van Geuzen/Middenmeer waar we in ons 1e voetbaljaar het kampioenschap van de 7e klasse op een haar na zijn misgelopen. Getergd door dit net-niet resultaat hebben we de overstap gemaakt naar AFC waar we het helaas ook nog jaren zonder kampioenschap hebben moeten doen.
In het seizoen 2015/2016 grepen we weer net mis met 2 punten achterstand op RKAVIC.

Dit jaar moest het gaan gebeuren, met een sterker elftal dan ooit. Al vrij snel bleek dat als het merendeel de 3e helft zou bewaren tot na de wedstrijd, i.p.v. die op de vrijdagavond al te spelen op de velden van V.V. Chin-Chin of Sporting Escobar, het haalbaar moest zijn.
De grootste concurrent leek DEVO. Voor de eerste ontmoeting bij hen uit had men zich dan ook braaf ingehouden om een topprestatie af te leveren. Helaas werden onze goede bedoelingen hard afgestraft door een scheids die ons er na een 0-1 voorsprong ouderwets heeft ingesloten door 2 onterechte penalty’s weg te geven en zonder reden één van onze spelers eruit te sturen; 2-1. Ik zeg hier wel ouderwets, maar zo opzichtig heb ik het eigenlijk nog nooit gezien.

Gelukkig bleek dit seizoen dat het meer gaat om de lange adem dan om het winnen van de topwedstrijden. Na 20 overwinningen, 95 doelpunten voor, het minste aantal doelpunten tegen (bijzondere vermelding voor keeper Chris en onze immer betrouwbare verdediging) en nog een verlies thuis tegen DEVO, eindigen we toch met 6 punten los van de #2 bovenaan de lijst.

Hoewel het uiteindelijke kampioenschap een kleine anticlimax was, omdat we dankzij verlies van de #2 zonder te spelen kampioen werden en daarna het seizoen afsloten met een 1-0 nederlaag, was het feest er niet minder om. 

 Terugkijkend was het kampioenschap uiteraard zeer terecht en hebben we dit te danken aan een ware teamprestatie. Nu we de smaak te pakken hebben zijn we ervan overtuigd dat het bij AFC 12 prijzen zal regenen.
We raden het bestuur dan ook aan met de verbouwing gelijk een nieuwe prijzenkast te installeren. Tot volgend jaar!