AFC zaterdag 1 kampioen met verslag en foto's

Onderstaand verslag is overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl

Titel voor AFC zaterdag 1 na zege op EVC

Vorig seizoen degradeerde AFC zaterdag via de nacompetitie uit de eerste klasse. Dit seizoen wilde de ploeg meteen weer terugkeren, maar daar stak de KNVB een stokje voor. Met de komst van weekendvoetbal verbiedt de bond ploegen om meer dan één team actief te hebben in de eerste klasse of hoger. Zo is de tweede klasse het hoogst haalbare voor de zaterdagselectie van AFC. Maar het doel om kampioen te worden bleef overeind en werd zaterdagmiddag bereikt na een 2-0 zege op EVC.

De eerste kansjes waren voor EVC. Zo eindigde een vrije trap na vijf minuten van Eric Tol in de handen van AFC-doelman Jesse Goes. Aan de andere kant werd AFC even later ook gevaarlijk uit een vrije trap, maar die eindigde in de muur. Na ruim een kwartier leek Bas Middelkoop de score te openen na een goede actie, maar zijn schot krulde net voorlangs. Even later was het wel raak voor AFC. Middelkoop werd wederom gevaarlijk. De EVC-goalie dekte de korte hoek af, maar de voorzet van Middelkoop ging daar voorbij en bereikte Max de Bruijne, die in het lege doel de 1-0 kon binnen koppen. Daarna volgden er kansjes over en weer. De harde wind die over het veld stond zorgde geregeld voor onverwachte wendingen. Middelkoop was nog dichtbij de 2-0, maar voor rust werd er verder niet meer gescoord.

In de tweede helft ging AFC uitdrukkelijk op zoek naar de 2-0. Zo was er een kopbal van Middelkoop net naast en was ook Wooninck gevaarlijk. Maar veel aanvallen eindigden voordat het tot een schot kon komen. Zo bleef het dus nog lang spannend, want bij 1 goal van EVC moest de titel nog even wachten. Het was pas vlak voor tijd dat Daniël Zoutberg na knullig balverlies van EVC de 2-0 kon maken. Daarmee was de titel een feit. 

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier