AFC zat. 3: onze Kienprijs verzilverd

Afgelopen zaterdag was het dan zover, we mochten met de spelersbus van Oostenrijk Touringcars BV naar een uitwedstrijd toe.
Deze prijs hadden we ontvangen bij het jaarlijkse Kienen en we hadden ervoor gekozen om dit in te zetten bij de mooie affiche tussen ZOB 3 en AFC 3, de nummer 4 en 5 van de competitie.
Onze chauffeur Ben was keurig op tijd aanwezig en was klaar om op 12.30 uur weg te rijden. Zoals vaker was het echter nog wachten op enkele spelers van AFC 3 alvorens we (iets later dan gepland) konden vertrekken. Met een volwaardige selectie van 18 man vertrokken we naar Zuid-Oost-Beemster.
De sfeer zat er meteen goed in en de opstelling werd uiteraard al in de bus via het geluidssysteem bekend gemaakt. Zo kon iedereen zich optimaal voorbereiden op zijn basisplaats, of nog even lekker ontspannen richting een plekje op de bank.
We kwamen perfect op tijd (een uur voor aftrap) aan op het sportcomplex van ZOB. De tegenstanders waren onder de indruk van onze entree, en wij deden uiteraard vermoeden of we altijd zo naar uitwedstrijden gingen.

De wedstrijd was er één met twee gezichten. AFC 3 speelde een zeer goede eerste helft (wat wil je met zo'n voorbereiding) en stond bij de thee met 0-2 voor.
Na rust ging het meer gelijk op en kwam ZOB op 1-2, gelukkig wisten wij vlak hierna op 1-3 te komen en leek een overwinning aanstaande.
Wat er daarna gebeurde zijn we eigenlijk alweer vergeten, maar op een of andere manier stond er aan het einde van de wedstrijd 4-3 op het scorebord. Uiteraard de schuld van het weer, de scheids en heel veel pech. Wij hadden een goede eerste helft gespeeld en die met 0-2 gewonnen.
Aangezien het teamuitje aansluitend gepland stond, besloten we vastberaden dit goede gevoel vast te houden en de echte uitslag even te laten voor wat het was. Een gezellige terugreis naar AFC volgde, waarnaar we hoopten aan te sluiten bij het kampioensfeest van Zaterdag 1. Dit bleek echter nog een weekje uitgesteld te zijn, minder gezellig was het echter niet op Goed Genoeg.
Het vervolg van het teamuitje ging verder in Amsterdam. Waar het geheel tegen de verwachting in heel gezellig en heel laat is geworden….

Groeten,
Joris de Boer (AFC 3)

Namens heel AFC Zaterdag 3 nogmaals dank voor deze kans, we hebben een mooie dag gehad.