AFC zat. 1 – Maarssen donderdag verlenging overspelen in verband met arbitrale fout

Het duel tussen AFC zat. 1 en Maarssen in de nacompetitie moet deels worden overgespeeld, zo heeft de KNVB bekend gemaakt.
In de tweede verlenging wilde Maarssen een zesde wisselmoment toepassen. De scheidsrechter twijfelde of dit was toegestaan en zocht contact met Zeist, waarna de wissel niet werd toegestaan. Maar de wissel had wel toegestaan moeten worden.
Op het moment dat Maarssen had willen wisselen, stond het 0-0. Daarna maakte AFC nog de winnende 1-0. Maarssen heeft echter bezwaar aangetekend bij de bond. Dat betekent dat het duel vanaf het moment dat Maarssen wilde wisselen opnieuw gespeeld moet worden. Het duel zal dus hervat worden bij een 0-0 stand en wordt donderdagavond om 20.00 uitgespeeld.

Het betekent ook dat BFC, de tegenstander in de volgende ronde, in de wachtkamer zit. Ook het duel tussen Waterwijk en Die Haghe, dat dinsdagavond plaats zou vinden, is uitgesteld. Dit duel wordt nu op zaterdag 18 juni om 14.30 gespeeld. Eigenlijk stond de finale voor die dag gepland, maar ook die zal dus later gespeeld worden.
Bovenstaande tekst overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl
 

Eerder verslag van zaterdag

“Het was vandaag absoluut een slopende wedstrijd”, zo keek Benno Nihom na afloop terug. “Ik vond het knap dat we in de verlenging, met een rode kaart, alsnog in staat waren om het spel te maken en de betere kansen te creëren. Dan hoop je natuurlijk op een moment om het te beslissen. Het valt te prijzen dat we vandaag winnen, maar dinsdag wacht weer de volgende uitdaging.” Dan speelt AFC uit tegen BFC.

Het volledige verslag is overgenomen van de website 'hetamsterdamschevoetbal.nl' geschreven door Jordi Smit.

Klik daarvoor hier.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier.

Eerste ronde

Zaterdag 11 juni

BFC – Jong Holland: 3-1

Zaterdag 11 juni

AFC – Maarssen: 1-0

Zaterdag 11 juni

Waterwijk – CSW: 2-0

Zaterdag 11 juni

Die Haghe – FC Aalsmeer: 3-2

 

 

Tweede ronde  
Dinsdag 14 juni BFC – AFC
 
Dinsdag 14 juni Waterwijk – Die Haghe
 
   
Finale
 
 
Zaterdag 18 juni