AFC zat. 1 - FC Weesp 2-1 met verslag en foto's

AFC zat. 1 start competitie met nipte zege op FC Weesp

Waar FC Weesp vorige week in eigen huis met 1-2 van Arsenal verloor, was AFC nog een weekje vrij. Voor de Amsterdammers was het thuisduel met Weesp de eerste wedstrijd van de competitie.

Beide ploegen troffen elkaar niet eerder: AFC speelde lange tijd in de eerste klasse en degradeerde afgelopen zomer, FC Weesp maakte de overstap vanaf de zondag.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd wisten beide ploegen niet echt grote kansen te creëren, al was AFC wel wat dreigender. Zo was AFC na een halfuur goed weg en was Giorgos Planakis uit zijn doel, maar ruimde Dennis Darnley nog op. De routinier zorgde er vaker voor dat Weesp overeind bleef, maar een paar minuten voor rust viel toch de 1-0. Max de Bruijne schoot raak uit de draai. Het leek er even op dat de bezoekers nog voor rust de score weer recht zouden trekken, maar de kopbal van Scott Iredale ging net naast.

Al snel in de tweede helft kreeg AFC via Daniël Zoutberg een grote kans om de score te verdubbelen, maar oog in oog met Planakis schoot de spits op de keeper. Een paar minuten later werd het via Iredale plotseling 1-1. AFC leek getergd en zette FC Weesp daarna volop onder druk. Eerst schoot De Bruijne nog hoog over, maar even later kopte hij de 2-1 binnen. Daarna hadden de ploeg van Mohad Zaoudi legio kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar dat verzuimde het keer op keer. Zo had Zoutberg meerdere kansen, wist Gladwin Curiel bijna te verrassen met een schot van afstand dat overgetikt werd en ging kwam een inzet via onderkant lat weer het veld in. Ook invaller Younes Ouaali zorgde voor flink wat dreiging, maar wist niet te scoren.

Daardoor bleef het toch nog een beetje spannend. Weesp maakte niet echt aanspraak op een punt, maar probeerde met Darnley voorin in de slotfase nog wel iets te forceren. Daar slaagde het echter niet in. De punten bleven dus op Sportpark Goed Genoeg.

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Fotoalbum of klik hier