AFC wacht een pittige competitie in de Tweede Divisie

AFC is gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2016-2017 waarin het team voor het eerst zal deelnemen in de nieuwe gevormde Tweede Divisie. Gister was de eerste training een feit onder leiding van nieuwe trainer Ton du Chatinier. Ook vijf nieuwe spelers sloten gister voor het eerst aan bij de A Selectie. Na drie trainingen deze week volgt vrijdag a.s het eerste oefenduel tegen Almere City FC om 20:00. Vier dagen later komt Ajax op bezoek op Goed Genoeg.

Du Chatinier gaat voor de derde keer aan de slag bij The Reds. Anderhalf jaar zat hij zonder werk dus kwam dit nieuwe avontuur bij AFC op het juiste moment. De oud-trainer van o.a FC Utrecht gaat er, zoals hij zelf stelt 'blanco in'. Wat de selectie betreft ziet de oefenmeester na enige tijd in de voorbereiding wel hoe die er voor staat. Chatinier is een winnaar die altijd voor het hoogste platvorm gaat. 

AFC wacht een pittige competitie met maar liefst 34 wedstrijden. Hoe de sterkte van de ploegen zal zijn blijft voorlopig even afwachten. Dat er pittige tegenstanders bij zitten is duidelijk en dat er wedstrijden op zaterdag of zondag gespeeld zullen worden zal een kwestie van wennen zijn. 

 

Bij de eerste training van het nieuwe seizoen stelden we vast een aantal vragen aan drie spelers:  

TIM WULFFRAAT

Tim Wulffraat was ook weer aanwezig op het trainingsveld. Wulffraat heeft een moeilijke tijd achter de rug.
Wulffraat: “Ja, dat kun je wel stellen. Vorig jaar 17 januari ben ik geblesseerd geraakt. We zijn nu anderhalf jaar verder. Ik ben blij dat ik weer tussen de groep sta want dat heb ik enorm gemist. Het was een zware tijd maar ik ben er weer. Ik hoop dat ik weer kan aansluiten bij de groep. Ik heb hard getraind in de zomer. Vorig jaar mei ben ik geopereerd. Het voelt nu goed, ook qua kracht. Mijn conditie moet ik nog op peil gaan brengen. Ik heb er zin in. Een nieuwe uitdaging wacht ons in de Tweede Divisie”.

KOEN BOSMA
Ook Koen Bosma ziet de nieuwe competitie helemaal zitten. Bosma: “Voor mij persoonlijk een iets ander begin van de voorbereiding. Vorig jaar kwam ik na drie wedstrijden bij de groep. Nu vanaf het begin, en dat voelt voor mij een stuk beter. Waar ik vorig seizoen een beetje eindigde met een wrange nasmaak kan ik nu niet wachten om weer wedstrijden te gaan spelen en te gaan winnen. Onze nieuwe trainer ken ik niet persoonlijk maar wel van naam. Hij is hier bij de club bekend dus dat zit wel goed. Ook is het wel prettig dat hij vanaf het begin van de voorbereiding met de groep aan de slag kan en niet tussendoor instroomt. Ik denk dat het een aardige competitie gaat worden net zoals de Derde Divisie. Ik ben ook heel erg benieuwd naar de Beloften Teams. De eerste wedstrijd is gelijk tegen Jong FC Twente. Wat de selectie betreft moeten we zorgen dat we minder makkelijk doelpunten tegen zullen krijgen dan vorig jaar. Individueel hebben we goede spelers bij AFC rondlopen. Het is nu aan de trainer om daar een goed team van te smeden”.

SAM NIJPELS
De 24-jarige linksbenige verdediger Sam Nijpels kwam deze zomer over van JVC Cuijk . De verdediger gaat werken in Amsterdam. Nijpels: “Geweldig dat ik bij AFC kan gaan spelen. Toen ik bij Cuijk speelde vond ik als speler AFC een mooie club met een grote uitstraling, die  eignelijk altijd in de top van het amateurvoetbal heeft meegedraaid. Voor mij is het ook weer een stap hogerop in de Tweede Divisie en ben dan ook zeer benieuwd hoe dat gaat verlopen. Mijn favoriete positie waar ik het liefste speel is 'laatste man'. Op die positie speelde ik ook bij EVV en Cuijk en dat is eigenlijk wel de insteek. Ik ken inderdaad wel een aantal spelers waar ik natuurlijk tegen heb gespeeld. Het voelt dus niet vreemd aan voor mij want ik kwam hier drie jaar geleden voor het eerst. Ik ben zeer benieuwd naar de tegenstanders met name uit de zaterdagtak en de beloften teams. Ik heb een paar keer gespeeld tegen o.a Jong Ajax en dat was een behoorlijk niveau moet ik zeggen. We gaan het zien. Ik heb er in ieder geval veel zin in”.

 

een bijdrage van verslaggever Hennie van der Weerd