AFC - VVSB voorbeschouwing

Begint AFC tegen VVSB aan een nieuwe serie overwinningen?

Zondag as. is Voetbal  Vereniging Sint Bavo te gast op sportpark Goed Genoeg. De paars-gele formatie van trainer Wielfred van Leeuwen is bezig met een indrukwekkende serie. De trots van Noordwijkerhout bleef de laatste zeven wedstrijden ongeslagen. Vooral de uitzeges tegen ADO’20 (2-3) en HSC’21 (2-4) maken daarbij indruk. Hoewel VVSB de competitie opende met een 0-2 overwinning in de Betuwe op FC Lienden verliep de start van de competitie verder allesbehalve naar wens. Na 5 wedstrijden stond VVSB met 4 punten bijna onderaan. De weg omhoog werd thuis op sportpark De Boekhorst gevonden via een overtuigende zege op Chabab. VVSB staat na 12 wedstrijden op een achtste plaats, qua verliespunten zelfs vijfde. AFC treft dus zondag een ploeg in vorm, die het dit seizoen juist ook in uitwedstrijden goed doet.

AFC  is onder de technische leiding van trainer Willem Leushuis net als VVSB ook zeven wedstrijden ongeslagen.  Aan de prachtige reeks overwinningen kwam afgelopen zondag in de Bosjes van Pex een eind na het gelijke spel tegen HBS. Onze Haagse vrienden deden hun naam in de slotminuten alle eer aan en hielden ons eerste af van de zevende recordzege op rij.  De eerlijkheid gebied te zeggen dat het  1-1  gelijke spel de verhoudingen goed weer gaf.  Achteraf viel de schade erg mee, omdat de concurrentie ook punten morste. Na 13 wedstrijden staat ons eerste drie wedstrijden voor de winterstop nog steeds fier bovenaan met 31 punten, resp. 5 en 6 punten meer dan Leonidas en De Treffers. Wij mogen niet klagen!

AFC en VVSB speelden in de Hoofd- en Topklasse zestien keer tegen elkaar. De balans  is ongeveer in evenwicht. Dat geldt niet voor de thuis- en uitwedstrijden. The Reds én de paars-gelen  van Sint Bavo zijn thuis meestal de baas. De laatste 2 duels eindigden evenwel in een gelijkspel.  Afgelopen seizoen werd het bij de eerste, bloedstollende wedstrijd onder leiding van Maarten Stekelenburg in Noordwijkerhout  2-2. Mitchel Theuns maakte daarbij beide AFC-doelpunten. In Amsterdam eindigde de laatste thuiswedstrijd tegn VVSB in een brilstand. Hopelijk lukt het zondagmiddag  wél de meestal zeer hechte defensie van VVSB te slechten en begint ons eerste aan een nieuwe serie overwinningen. Dit naar wij hopen in aanwezigheid van veel clubgenoten  die trots zijn op de bijzondere prestaties van het vlaggenschip van AFC.

MvdW

Let op: de wedstrijd begint om 14.00 uur
Voorwedstrijd: AFC D5 – VVSB D2, aanvang 12.00 uur


 

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Rayan Kajdouh . Weten wie Rayan is? Klik hier.