AFC - VVSB met verslag

Improductief AFC verliest voor de vierde keer op rij tegen VVSB

Tegen VVSB verloor een kleurloos AFC voor de vierde keer op rij in een matige wedstrijd. Aanvallend kon de ploeg van Ton du Chatinier wederom geen vuist maken.  De kansen waren makkelijk op één hand te tellen. Een ook niet al te best spelend VVSB was iets gevaarlijker, maar Joey Potveer wist keer op keer een doelpunt te voorkomen. De uitblinkende AFC-keeper moest één keer passen na een slimme inzet van de uitblinker aan VVSB-kant Mo El Osrouti.

Vandaag, 15 oktober 2017,  lijkt het wel zomer.  Op onze fraai tribune ontdoet het publiek zich van de nodige kledingstukken. Het is lekker druk, de grasmat ligt er schitterend bij, niets staat een mooie wedstrijd in de weg. AFC én VVSB hebben de punten hard nodig. Een blik op de ranglijst leert waarom. Na zes wedstrijden staat ons vlaggenschip met vier punten uit zes wedstrijden op de 17e plaats. VVSB doet het met zeven punten uit zeven wedstrijden niet heel veel beter. Een overwinning van AFC brengt ons dus langszij de ploeg van trainer Mark Schenning, die we nog kennen van zijn verblijf bij UNA. Onze jongens zijn na drie nederlagen hard toe aan een driepunter. Voorwaarde is wel dat onze aanval in ieder geval één keer scoort, liefst veel meer. Maar daar wringt deze competitiestart nu juist de schoen. Vier goals uit zes wedstrijden vertellen het hele verhaal. In alle wedstrijden tot nu toe is AFC niet veel minder dan de tegenstander, zeker niet in de eerste helft, maar is ons aller eerste  door het uitblijven van doelpunten kwetsbaar.  Hopelijk is dat vandaag anders en blijft ons een vierde nederlaag in successie bespaart.

Wanneer de ploegen het veld betreden blijkt dat AFC de nodige spelers door blessures mist. Captain Magid Jansen, Johan Kulhan, Jonathan Ritchard en keeper Patrick Zonneveld zijn er niet bij. Ondanks een blessure zit Koen Bosma toch op de bank. Ton du Chatinier start met Matthijs Jesse en Melvin Grootfaam op de flanken. Rob Rietveld vervangt Magid in het centrum van de defensie. Hoewel AFC  start met een aanvallend concept is daar in het veld niet veel van te zien. Vaak wordt van achteruit de lange bal gehanteerd, zonder dat dat veel gevaar oplevert. De paars-gelen (dit keer in wit zwart gekleed) bouwen wat beter op en komen via Tommy Bekooij en Frans van Niel een paar dicht bij het doel van Joey Potveer. Ook de snelle Mo El Osrouti meldt zich met enkele acties uitdrukkelijk aan het front.  Mark van de Boogaart en Derre Kwee proberen met heel veel inzet de aanval van VVSB te ontregelen. In de laatste 15 minuten voor rust laten onze jongens zich ook aanvallend gelden. In de 35e minuten is het bijna raak na een mooi door Ilias Zaimi opgezette aanval. De voorzet van Matthijs is vervolgens perfect, de kopbal van Eelke de Graaf helaas net niet. De bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. Even later is Matthijs dicht bij het openingsdoelpunt na een pass van Eelke, maar één kap te veel verhindert die feestvreugde.

Na rust blijft Sam Nijpels door een blessure achter in de kleedkamer. Du Chatinier wisselt aanvallend met Malcolm Esajas. De tweede helft begint spectaculair met een fantastische reflex van Joey. De kopbal van dichtbij na een corner slaat hij tegen de onderkant van de lat. Op de een of andere manier passeert de bal niet de doellijn en mag AFC nog hopen op de openingsgoal. In de 51e minuut is Ilias heel dichtbij, maar zijn fraaie vrije trap belandt op de lat. AFC in deze fase wat sterker en er is langzamerhand hoop dat het vandaag moet gaan lukken. Mede door de komst van Malcolm wordt er beter gecombineerd. In de 58e minuut kan Ilias net buiten het strafschopgebied aanleggen, maar zijn schot is veel te zacht. Matthijs komt twee minuten later een puntje van zijn schoen te kort om een diepe bal van Rob Rietveld, die een goede wedstrijd speelt, te verzilveren. Maar ook VVSB laat zich in deze fase niet onbetuigd. In de 70e minuut schiet Van Niel van heel dichtbij in de grijpgrage handen van Joey.  Twee minuten later is het wél raak voor de bezoekers als de aanvalslust van rechtsback Fecunda niet wordt afgestopt. Zijn pass wordt door Mo El Osrouti fraai opgepikt en nog mooier in de korte hoek achter Joey getikt. 0-1, een flinke domper. AFC wisselt nog. Koen Bosma vervangt Melvin Grootfaam en met nog ruim 10 minuten te gaan komt ook Tom van den Brink in het veld voor Matthijs.  Bijna met succes, want een schot van Tom verdwijnt maar net naast het doel. ‘Onze’ Pieter Koopman,  in de 75e minuut ingevallen, is dicht een tweede treffer van BAVO, maar Joey redt voor de zoveelste keer. Het blijft dus 0-1, tot grote vreugde van onze gasten, die ook wel tevreden waren geweest met een gelijk spel.

Onze jongens verliezen dus voor de vierde keer op rij en dat is uiteraard zeer teleurstellend. Ook nu was AFC niet veel minder dan de opponent, maar als je niet scoort ben je zeer kwetsbaar. Ons vlaggenschip staat de komende tijd een zwaar programma te wachten. IJsselmeervogels uit, FC Lienden en Katwijk thuis, Rijnburgse Boys en De Dijk uit. Vijf wedstrijden om te laten zien dat The Reds wel degelijk uit  het goede Tweede Divisie-hout gesneden zijn. Vorig seizoen werd in het begin bijna alles gewonnen, waar na een veel mindere periode volgde. Op basis van veerkracht én kwaliteit gaan we, alle zwartkijkers ten spijt, nu na een zeer zwak competitiebegin voor een buitengewoon succesvol vervolg.  We kunnen echt veel meer dan we tot nu toe hebben laten zien.

MvdW

Opstelling AFC : Joey Potveer, Marien Willemsen ©, Rob Rietveld, Sam Nijpels (45’ Malcolm Esajas) , Thomas van den Houten, Derre Kwee, Mark van den Boogaart, Ilias Zaimi, Matthijs Jesse Tom van den Brink ’80), Eelke de Graaf en Melvin Grootfaam (’75 Koen Bosma).

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

.Bekijk hier de samenvatting: