AFC - VVSB met verslag

SLORDIG AFC GAAT ONNODIG TEN ONDER TEGEN VVSB

AFC heeft de eerste inhaalwedstrijd van het paasweekend met 1-3 verloren van VVSB. In een matig duel profiteerden de paarsgelen vooral van enkele defensieve blunders. De Reds konden daar op sportpark Goed Genoeg aanvallend weinig tegenover stellen. Door deze nederlaag en de winst van enkele concurrenten (Kon. HFC, UNA en HHC) komt de degradatiezone steeds dichterbij. Op tweede paasdag in Groesbeek tegen De Treffers een tweede kans om de zorgen wat te verminderen.

Vandaag staat weer een inhaalwedstrijd op het programma. Het is kennelijk de prijs die je moet betalen als je op het te prefereren natuurgras speelt. Heel druk is het niet op deze passzaterdag. Het belang van deze wedstrijd voor AFC is zeker niet af te meten aan het aantal toeschouwers. Gelet op de ranglijst zou een mooi resultaat zeer welkom zijn. De ploeg van Ton du Chatinier staat twaalfde en is nog drie punten verwijderd van de degradatiezone. De Voetbal Vereniging Sint Bavo staat er dit seizoen veel beter voor en doet nog volop mee voor de tweede plaats achter Jong AZ, dat veel te sterk bleek voor de Tweede Divisie. Als de teams het veld betreden missen we aan AFC-kant Mark van de Boogaart en Tom van den Brink. Johan Kulhan en Daan Sutorius zijn weer fit na lang blessureleed, maar beginnen nog wel op de bank. Ze zitten daar naast Matthijs Jesse, die ongetwijfeld later zal worden ingebracht. Tim Wulffraat start weer in de basis. Marien Willemsen is weer terug van een blessure en speelt dit keer op middenveld. Bij VVSB start Ruben Valk op doel in plaats van Ronald van der Meer. Frans van Niel is na een blessure weer terug en dat is goed nieuws voor trainer Wilfred van Leeuwen.

De wedstrijd is nog maar net begonnen als captain Magid Jansen niet ver buiten het strafschopgebied een vrije trap mag nemen, maar hij schiet de bal helaas ruim over. Het is de start van een periode waarin AFC wat sterker is, zonder écht goed te voetballen. Onze gasten uit Noordwijkerhout stellen zich vooral verdedigend op en loeren op de counter. In de twaalfde minuut is er een cruciaal moment. Pieter Koopman, volgend seizoen actief in het paars-gele shirt, wordt vlak voor keeper Valk omver getrokken. Zijn niet te missen kans wordt daardoor te niet gedaan. De bal verdwijnt naast het doel en scheidsrechter Van den Elzen, die op een paar meter afstand staat, ziet tot ieders verbazing deze 100% overtreding (zie onderstaande foto) door de vingers. AFC valt aan, meestal over links waar Melvin de toch ook snelle rechtsback Richelo Fecunda vaak de baas is. Maar de voorzetten van Melvin worden door zijn teamgenoten niet genoeg op waarde geschat. Aan de andere kant is Tommy Bekooy een keer gevaarlijk dicht bij het AFC-doel, maar op het moment suprême valt hij met zijn arm op de bal. Niet veel later is een diepe bal van Guido Moelee bijna succesvol, maar Valk is net iets eerder bij de bal dan Pieter. Het is nog steeds 0-0 als VVSB een vrije trap krijgt na een overtreding van Magid. Tim de Rijk lijkt de bal met links te nemen, een indraaiende bal dus. Lijkt, want in plaats van De Rijk schiet Van Niel de bal met rechts voor het doel en mist Patrick Zonneveld de wegdraaiende bal, die vervolgens door Peet van de Slot in het lege doel wordt gekopt. Een keepersfout, het is niet anders, en VVSB leidt na 31 minuten tegen de verhouding in met 0-1. Het laatste kwartier voor rust is het behoorlijk spannend. Drukt de paars-gele formatie van Van Leeuwen door of komt de ploeg van Ton du Catinier op gelijke hoogte? Bij VVSB komt het gevaar in deze fase vooral van de sterk opkomende Fecunda, maar Van Niel en Maikey Parami doen niet voldoende met zijn voorzetten. Maar ook AFC laat zich niet onbetuigd. Twee knallen van Koen en Tim worden door Valk knap uit de boevenhoek gehaald. Bij rust is het derhalve 0-1 en kan er dus nog van alles gebeuren in de tweede helft.

Na de thee maken de ploegen ongewijzigd weer hun opwachting. Op het hobbelige veld gaat er veel mis en ziet onze defensie er soms, anders dan normaal, niet al te solide uit. Een fout van Magid leidt in de negende minuut tot een grote kans voor Guido Pauw, maar zijn te zachte schot verdwijnt in de armen van Patrick. Even later slaat het noodlot toe als Magid de bal tegen zijn arm krijgt en scheidsrechter Van den Elzen de bal op de stip legt. Bekooy laat zien waarom hij topscorer is van de Tweede Divisie en schiet de penalty, zijn zestiende doelpunt, er in de 63e minuut onberispelijk in. 0-2 dus, maar nóg is niet alles verloren. Zo duikt Melvin in de 64e minuut alleen voor de keeper op, maar komt hij net niet goed uit voor het beslissende schot. Niet veel later valt Matthijs Jesse in voor Melvin. Met Daan Sutorius, die even daarvoor Tim Wulffraat is komen vervangen, en Matthijs wordt getracht de wedstrijd om te draaien, maar weer laat onze defensie het afweten. Een pass van Van Niel op Parami wordt niet goed beoordeeld en het is 0-3 met nog ruim twintig minuten te spelen. Kansloos zou je zeggen, maar als Matthijs in de 69e minuut op Matthijssiaanse wijze 1-3 laat aantekenen gloort er toch nog enige hoop. AFC kiest volop voor de aanval en het is ontzettend jammer dat een streep van Koen na een voorzet van Daan via de binnenkant van de paal weer in het veld stuitert. Met Sam als gelegenheidspits proberen we nog van alles, Koen voorop. Hij wordt net buiten het strafschopgebied gevloerd, waarna Koende vrije trap rakelings naast schiet. Het is het laatste wapenfeit van AFC. In de slotminuut kan ook Parami nog uit een counter scoren voor VVSB, maar zijn inzet vliegt over. Het blijft dus 1-3, een ronduit teleurstellend resultaat.

Als even later alle uitslagen bekend zijn ziet de paaszaterdag er beslist niet goed uit. Door de knappe zege van Kon. HFC op FC Lienden zijn we weer een plaats gezakt op de ranglijst. Bovendien hebben UNA en HHC Hardenberg ook gewonnen en komen deze laagvliegers ook angstig dichtbij. Het wordt dus tijd dat we de bakens verzetten. Te beginnen tweede paasdag in Groesbeek als we bij onze vrienden van De Treffers op bezoek gaan. Geen makkelijke opgave, maar die zijn er zo wie zo niet meer in deze fase van de competitie. Dus laten we hopen op een uitslag, die ons weer wat ruimte verschaft in de allesbeslissende slotfase, waarin heel wat ‘zes punten wedstrijden’ op het programma staan. Heel veel succes!

MvdW

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Teun van Zweeden, Sam Nijpels, © Magid Jansen, Guido Moelee, Jonathan Richard, Marien Willemsen (69’ Johan Kulhan), Koen Bosma, Tim Wulffraat (58’ Daan Sutorius), Pieter Koopman en Melvin Grootfaam (66’ Matthijs Jesse)

Bij foto in slider: Koopman wordt met 2 handen naar de grond getrokken, maar krijgt geen strafschop.

Bekijk hier de samenvatting:

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier (foto's van Mario Wormhoudt en Orange Pictures)