AFC - VVSB 1 - 2 met verslag

Gister speelde AFC de derde wedstrijd na het verstrijken van de winterstop. Na twee gelijke spelen onder de nieuwe hoofdtrainer Stanley Menzo was VVSB de volgende tegenstander.

 

VVSB, een oude bekende uit de Hoofdklasse A, is bezig aan een zeer sterk seizoen. De ploeg uit Noordwijkerhout was vorig jaar al bezig aan een goede serie. VVSB eindigde op een gedeelde 2e plaats met UNA. Die dadendrang komt dit jaar opnieuw tot uiting; VVSB speelt opnieuw voor de bovenste plaats. Bij AFC zijn de problemen inmiddels bekend en erkend, en dus stond er deze middag voor beide ploegen veel op het spel.

 

De wedstrijd ging in de eerste fase gelijk op met een aantal redelijke mogelijkheden voor beide partijen. Na 30 minuten trok VVSB het initiatief naar zich toe en kwam AFC niet meer onder de druk vandaan, mede door het voortdurend slim druk zettende (en vrijlopende) elftal van trainer van Leeuwen. Toen het leek alsof de rust ging aanbreken met een 0-0 stand bleek één momentje van Amsterdamse onoplettendheid genoeg voor de slimme aanvallende middenvelder Thomas Tavilla. Hij vond het gaatje in het hart van de AFC verdediging maar zijn schot werd geblokt door een mooie redding van El Abdalloui. In de rebound bleven de AFC-ers staan kijken maar was Van Niel wel scherp. 0-1. Ontzettend zonde in de laatste seconde voor de rust.

 

Na de pauze kwam AFC beter uit de startblokken en speelde met veel meer overtuiging dan in de eerste 46  minuten. Een mooie aanval leverde direct een corner op. Uit die corner kreeg Magid Jansen een prima schietkans op de gelijkmaker, maar zijn poeier werd op (on)gelukkige wijze uit het doel geblokt. AFC ging het spel stukje bij beetje meer ging dicteren maar het was juist een splijtende VVSB aanval die voor een doelpunt zorgde. Opnieuw was het de uitgekiende Tavilla die de ruimte wist te vinden en in twee pogingen kon scoren. 0-2.

 

Er zat voor AFC niet anders op dan verder gaan met de achtervolging. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare. In de 71e minuut kwam de aansluitingstreffer. Een goede goal van Pepijn Veerman, na mooi voorbereidend werk van Jonathan Richard, gaf weer hoop voor een betere afloop. 1-2.

 

Met vele aanvalsgolven werd de druk op VVSB gehouden. Het goede spel van de Amsterdammers zorgden wel voor dreiging, maar niet voor echt groot gevaar. Dat was zeer zeker ook de verdienste van VVSB die de wedstrijd vakkundig in het slot gooide.

 

In de laatste fase was er nog een grote scrimmage voor het doel van VVSB.  Met een beetje geluk had het een vrije schietkans op kunnen leveren, maar de bal viel net niet lekker voor de voeten van Meulemans. Kans verkeken. Met nog vijf minuten te gaan werd Jasper de Haer door Menzo naar voren was gedirigeerd. En als De Haer naar voren gaat gebeurt er altijd wat.  In de allerlaatste seconde inderdaad  de kans op de 2-2 en een punt, maar Jasper gaf net te veel vaart mee aan zijn kopbal die net over de lat verdween. Direct daarna werd er afgefloten door de goed leidende arbiter.

 

AFC speelde een vlakke (en daardoor matige) eerste helft. In de tweede helft was het spel veelbelovend. Met die instelling en overtuiging moeten de punten gaan komen. Kop op mannen!

Bobby Gehring

Opstelling AFC: El Abdalloui, Willemsen, Gallata (20. De Haer), Shakison, Jansen, Meulemans, Sutorius, Richard, Enrico Patrick (80. Middelkoop), Veerman, Menzo.

 

Zie beeldsamenvatting van RTV N-H: klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

N.B. De wedstrijd van 15 februari AFC – FC Lienden is verplaatst naar 15 maart. Nu op zaterdag 14 februari bekerwedstrijd tegen De merino's.