AFC Vrouwen 1 kampioen! Met verslag en foto's

Met een spetterende 5-1 overwinning  op SVO Krommerijnstreek Vr. 1 is AFC Vrouwen 1 vanavond kampioen geworden van de derde klasse en promoveert naar de tweede klasse . Het hele seizoen werd met zeer overtuigende cijfers gewonnen, getuige het doelsaldo van 136 voor en slechts 12 doelpunten tegen. Geen enkele wedstrijd werd verloren.
Met attractief voetbal overklaste AFC de tegenstander bij tijd en wijle. Daar zag het direct na de aftrap niet naar uit. Een snel doelpunt van de thuisploeg zette het scorebord weliswaar op 1-0 echter even later was het alweer gelijk met een afstandsschot van de zijkant, waarop onze keepster, verblind door de zon, geen antwoord op had. AFC zette daarna nog meer druk en dat resulteerde in de eerste helft in de terechte  2-1 stand.

Na de thee, met het kunstlicht aan, werd AFC alsmaar sterker. De 3-1 brak de defensie van de tegenstander en AFC combineerde er naar hartenlust op los.
Het aantal kansen was enorm, echter steeds voorkwam de keepster of een been van een tegenstandster dat de score veel hoger uitpakte. Uiteindelijk maakte de onzen fraai de 4-1 en 5-1. Van een spannende wedstrijd was allang geen sprake meer. De zenuwen van het begin hadden plaats gemaakt voor het laten zien van soms schitterende combinaties.
De luidruchtige aanhang van beide teams zorgden voor een uitgelaten sfeer. De circa 250 toeschouwers zagen dat de AFC vrouwen na het laatste fluitsignaal dolenthousiast op het veld het kampioenschap met elkaar vierden.

Na een korte felicitatie op het veld door voorzitter Ad Westerhof, geassisteerd door de penningmeester en secretaris, kon de KNVB de kampioenmedailles bij de AFC speelsters omhangen. Met het “We are the Champions” en de gebruikelijke spuitende champagne zag het er allemaal heel feestelijk uit. De speelsters, trainers en het team van begeleiders hebben voor een historisch kampioenschap gezorgd in het 127 jarig bestaan van onze club!  Driewerf Hoera  Chapeau!!
Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder de inzet en begeleiding van Kirsten Slisser en de andere leden van onze jeugdcommissie waarbij Eran Hausel de zaken rondom het elftal regelde.

Een prachtig seizoen met een fantastische afsluiting.
AFC kijkt met trots naar deze fantastische groep.

GEFELICITEERD !

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor de stand klik hier