AFC Vr. 1 - Hercules Vr. 1 3 - 0

Een wedstrijd voor de beker tegen een gelijkwaardig team uit Utrecht dat ook in de tweede klasse speelt maar in een andere afdeling. UVS Hercules is één van de oudste sportverenigingen van Nederland, opgericht in 1882, maar de voetbaltak dateert van 7 jaar later, in 1889

Hercules kwam naar Goed Genoeg voor de bekerwedstrijd tegen ons Vrouwen1 team.
Al in de eerste minuut was AFC gevaarlijk voor de goal van Hercules maar de bal werd door de Hercules keepster onschadelijk gemaakt. AFC zette hoge druk maar was niet succesvol omdat in doelpunten om te zetten. Het spel speelde zich grotendeels af rond de middenlijn.
Het werd duidelijk dat Hercules niet wilde verliezen en zich ingroef. Ondanks dat kwam AFC  in tegenstelling tot de tegenstander er regelmatig doorheen wat in de 36e minuut resulteerde in een doelpunt gescoord door Nadine en stond de 1-0 op het bord.
Het was helaas geen aantrekkelijk voetbal wat men te zien kreeg.

In de tweede helft werd het iets beter maar tot doelpunten leidde dat niet direct. Zowaar moest de AFC goalie een keer optreden maar verder zagen we nauwelijks aanvallen van Hercules.
De Hercules keepster raakte geblesseerd door een actie ver buiten haar doel door een botsing met Sarah S. De keepster werd vervangen door een veldspeelster.
Daarna werd nog 2 maal gescoord door AFC. In minuut 86 trof Sarah Gregorius doel, 2-0 en 4 minuten later had Juliette Groot de 3-0 op haar slof.
Al met al een vreemde wedstrijd die pas in de tweede helft wat aantrekkelijker werd. Belangrijk is echter de 3-0 einduitslag.
Teleurstellend was de afwezige belangstelling voor deze bekerwedstrijd. Vr. 1 verdient beter.

TP

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Fotoalbum of klik hier