AFC verzilvert thuisvoordeel bij Rinus Michels toernooi

https://www.youtube.com/watch?v=xDdpaBc397Q&t=1sDe 2017 editie van het Rinus Michels toernooi is gewonnen door de teams van A.F.C. Twee eerste plaatsen (Onder 13 en Onder 15) en een tweede plaats in de Onder 17 poule, leverden genoeg punten op voor de beker met de grote oren.

Sinds 2008 spelen de eerste vijf winnaars van de Rinus Michels Award een toernooi met hun nieuwe jeugdteams voor het komende seizoen.

Dit jaar werd daar voor het eerst van afgeweken en is er sprake van twee regionale toernooien.

Aan beide toernooien doen nog steeds alleen Award winnaars mee. In onze regio werden de oudgedienden A.F.C. en Alphense Boys vergezeld door VV De Meern en de Koninklijke HFC.

De uitslagen van A.F.C. in de poules doen misschien vermoeden dat het niet spannend was, maar niets was minder waar bij deze editie. De verschillen tussen alle teams waren klein en zelfs het doelsaldo moest er aan te pas komen om de beslissing te laten vallen in een enkele poule.

De teams waren aan elkaar gewaagd en speelden spannende wedstrijden onder leiding van prima scheidsrechters die door elk van de verenigingen waren geregeld.

Pas na de laatste wedstrijden werd duidelijk dat A.F.C. de gasten uit Alphen aan den Rijn net voor was gebleven in de eindrangschikking.

De beste keeper kwam dit jaar bij HFC vandaan, de beste speler was een Onder 13 speler van Alphense Boys.

De andere regio start eind volgend seizoen met het toernooi, waardoor een finale dit jaar nog niet gespeeld kon worden tussen de twee regio’s.

A.F.C. mag de beker dan ook weer een jaartje in de prijzenkast zetten.

Zie een samenvatting: klik hier