AFC verliest geflatteerd, maar dat was niet het grootste verlies van de middag.

Op de werkelijk schitterende accommodatie van trainingscentrum Papendal ging voor de ik schat circa 500 toeschouwers de wedstrijd direct vanaf het begin in een hoog tempo gelijk op tot in de 18e minuut via een snel uitgevoerde aanval de rechtsbuiten van Vitesse, de Russische jeugdinternational Arshak Koryan (die vrijdagavond nog op de bank zat bij Vitesse-Sparta) de bal vanaf de achterlijn voortrok en de benjamin van Jong Vitesse Thomas Buitink bij de 1e paal kon scoren. Mooie goal, een aanval “uit het boekje”.

Nog geen 3 minuten later komt de bal in een druk strafschopgebied op de rug van Magid Jansen (zelfs midden op zijn rugnummer!) maar tot ontzetting van alle AFC-verdedigers constateert  scheidsrechter Van der Vrande hands en geeft Vitesse volkomen onterecht een penalty. En omdat Magid daar tegen protesteerde krijgt deze ook nog eens geel. 2-0 na 20 minuten spelen.
AFC probeert zich te herpakken en als Jonathan Richard in de 30e minuut alleen op de keeper af gaat en daarbij in het strafschopgebied zwaar wordt gehinderd wil de scheidsrechter helaas niet van een penalty weten …….

Vlak voor de rust bereikt Tom van de Brink aan de rechterzijde eveneens de achterlijn en trekt de bal voor, die door Pieter Koopman kan worden binnen gewerkt 2-1. Maar helaas, de scheidsrechter die eerst op zijn eigen waarneming naar het midden wijst, reageert in 2e instantie op de grensrechter die vlagt voor buitenspel (uit een trekbal?) en keurt de goal alsnog af, rust 2-0.
De aanwezige AFC’ers constateren in de rust dat bij enkele belangrijke momenten de beslissingen van het jeugdige arbitraal trio niet bepaald in het voordeel van AFC zijn.

Direct vanaf het begin van de tweede helft laten de AFC spelers zien dat zij zich nog niet gewonnen hebben gegeven. De ene na de andere aanval wordt in hoog tempo opgezet en vele kansen zijn daarvan het gevolg maar iedere keer valt de bal NET niet goed.
Pieter Koopman schiet langs de keeper keihard tegen de paal, vlak daarna wordt de bal door een Vitesse verdediger op het laatste moment van de lijn weggehaald, waarna een voor AFC opnieuw  cruciaal moment aanbreekt. Een hoge bal valt in het strafschopgebied van Vitesse tussen de keeper en Koen Bosma. De keeper probeert de bal weg te slaan maar raakt Bosma in het gezicht, die geblesseerd neervalt. Rode kaart?? Penalty??
De scheidsrechter ziet het helaas voor AFC  ook deze keer  anders en na de verzorging van Koen Bosma wordt het spel hervat.

Inmiddels is Edip Biberolu ingevallen voor Tom van den Brink en 20 minuten voor tijd besluit trainer Du Chatinier  achterin 1 op 1 te gaan spelen. Hij brengt met Pepijn Kluin een extra spits en haalt de goed spelende captain Magid Jansen, die wel al een (onterechte) gele kaart heeft, naar de kant.
AFC zet nog een tandje bij, verhoogt de druk nog verder, maar dan, dat zal je altijd zien, een scherpe counter van Vitesse, 3 – 0.
Wedstrijd gespeeld, zo denken de AFC’ers, maar 2 minuten later haalt Koen Bosma vanaf 20 meter vernietigend uit, onhoudbare streep in de bovenhoek, 3 – 1.

Zou er dan toch nog iets mogelijk zijn? Daan Sutorius wordt ingebracht voor Pieter Koopman en AFC gaat er met nog 10 minuten te gaan nog een keer vol voor.
Maar dan gebeurt het. Om met een uiterste poging een bal vlak bij de AFC bank binnen te houden overstrekt Pepijn Kluin zijn been tot boven zijn hoofd en landt hij met een verschrikkelijke pijnkreet. De hele bank springt op, sommigen grijpen naar hun hoofd en iedereen voelt direct hoe ernstig dit is. Onder luid applaus van alle aanwezigen wordt Pep per brancard van het veld afgedragen. AFC moet met 10 man verder, maar iedereen van AFC is uit het lood geslagen.

Dat juist de sympathieke  Pepijn die bijna 2 jaar met veel moed en doorzettingsvermogen zo hard heeft gewerkt om weer op zijn oude niveau terug te keren, dit nu moet overkomen is het grootste verlies van deze middag.
Dat het in de laatste minuten van de wedstrijd nog 4 – 1 wordt en de scheidsrechter in de 94e minuut AFC alsnog een strafschop toekent, die door Daan Sutorius wordt benut, is louter voor de statistiek. Uitslag 4 – 2 voor Vitesse. Na afloop tijdens de zeer prettige ontvangst van enkele Vitesse bestuursleden was iedereen het meest onder de indruk van het grote pech moment van Pepijn Kluin.

Op dit moment van schrijven is er nog geen diagnose bekend  maar Pepijn, namens alle aanwezige ( en natuurlijk ook niet aanwezige )  AFC’ers HEEL VEEL STERKTE!

 

KG.   

Voor TV beelden en de andere wedstrijden klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier