AFC - UNA voorbeschouwing

AFC gaat tegen UNA voor derde overwinning op rij

Zondag as. treffen wij Uitspanning Na Arbeid uit Veldhoven, dat dit seizoen weer terugkeerde in de Topklasse.  In het seizoen 2011-2012 debuteerde UNA op het hoogste amateurniveau, maar moest na een beslissingswedstrijd tegen FC Chabab aan het eind van dat seizoen weer afhaken. Afgelopen seizoen werd de geel-zwarte formatie  met vlag en wimpel kampioen in de Hoofdklasse en is onder leiding van  trainer Mark Schenning ongetwijfeld van plan om de komende tijd in de Topklasse te blijven. De selectie werd o.a. versterkt met vier jonge talenten van BVO’s uit de omgeving en de aanvallende middenvelder Rob van Boekel van FC Eindhoven.  Bij elkaar een groep spelers die er zijn mag. De eerste twee wedstrijden werden desondanks verloren.  Het altijd lastige EVV ging met een 1-3 winst naar huis, terwijl HBS in Den Haag UNA met 2-1 de baas was. Afgelopen zondag werd thuis de eerste winst gepakt. 5 minuten voor tijd wist Jeroen Stottelaar na een corner te scoren. Met dat resultaat schoot UNA omhoog op de ranglijst en staat nu op een tiende plaats. Met nog 27 wedstrijden te gaan  zegt dit uiteraard nog niet veel. Opvallend is natuurlijk wel dat de aloude hoogvliegers WKE, FC Lienden en Haaglandia op dit moment de laatste 3 plaatsen innemen.    

AFC prijkt 3 punten en 5 plaatsten hoger op de ranglijst dan UNA. Geen slechte start dus voor trainer Willem Leushuis en zijn spelers. Na de zure nederlaag in Groesbeek tegen De Treffers met de  winnende goal in de allerlaatste minuut van de extra tijd volgden twee overwinningen met 2-0 . Thuis werd  FC Lienden  aan de zegekar gebonden en afgelopen zondag werd Be Quick 1887 in Haren verslagen. De zege in het hoge noorden was vooral te danken aan onze keeper Yussef el Abdallaoui, die de gevaarlijke spitsen van Be Quick tot wanhoop bracht. AFC hield dus 2 keer de nul en dat is in lijn met de in de oefencampagne gespeelde wedstrijden. Ondanks het feit dat de ziekenboeg nog behoorlijk gevuld is kunnen wij de komende wedstrijden met  vertrouwen tegemoet zien.

Te beginnen dus tegen UNA dat op 9 oktober 2011 eerder te gast was op Goed Genoeg. AFC trok toen aan het langste eind. De eerste goal was één van de mooiste uit de AFC geschiedenis. Een lange bal van verdediger Mike Ruijter werd in één keer door Sjoerd achter de UNA-keeper geschoten. Door doelpunten Ronny van Es en weer Sjoerd leek AFC met een 3-0 voorsprong op rozen te zitten, maar UNA kwam in het laatste deel van de wedstrijd door 2 doelpunten heel dicht bij. Joost Heij maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een eind. 4-2 winst dus. Uit zat een overwinning er beslist niet in. Een tegen degradatie vechtend UNA won op 25 maart 2012 op Sportpark Zeelst volledig verdiend met 3-1. AFC was toen op het kunstgras beslist niet in goeden doen. Hopelijk is dat zondag as. wel het geval op de graszoden van ons mooie hoofdveld en wordt voor de derde keer op rij gewonnen. Om 16.30 uur weten wij of dat gelukt is.

 

MvdW

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Bonne van Breukelen
Wie is Bonne? Klik hier