AFC Trainer/coach Uli Landvreugd gaat ook AFC jeugdtrainers opleiden

AMSTERDAM – De Amsterdamsche Football Club (AFC) is zeer verheugd mee te kunnen delen, dat met wederzijds enthousiasme het contract van Uli Landvreugd als trainer/coach van het Eerste Elftal is verlengd. 

AFC voorzitter Ad Westerhof: "Gezien de fantastische resultaten en de zeer prettige samenwerking in het huidige seizoen, zien wij er met groot vertrouwen naar uit om dit samen te continueren.”

 

Naast zijn rol van trainer/coach van het Eerste Elftal gaat Uli Landvreugd samen met het Technisch Hart van de AFC Jeugd Commissie gestalte geven aan een AFC Trainers Academy met ingang van komend voetbalseizoen 2019/2020. 

Hierin wordt de karakteristieke speelstijl van AFC beschreven en worden alle jeugdtrainers van selectie tot niet selectie opgeleid en ondersteund. Naast een positief effect op de voetbalresultaten van de AFC Jeugd, zal ook de aantrekkingskracht van AFC voor trainers en jeugdspelers stijgen en zullen zij zich langer aan AFC binden. 

Commissaris Jeugdzaken bij AFC, Hans Veldkamp: “De recente prestaties van het Eerste Elftal in de competitie en de KNVB beker hebben geleid tot veel enthousiasme bij de AFC Jeugd, die zich als supporters van hun beste kant hebben laten zien. Het is mooi, dat dit nieuwe initiatief het Eerste Elftal en onze Jeugd verder bij elkaar zal brengen.”

Uli Landvreugd: “Ik vind voetbal het mooiste spelletje dat er is en ik heb erg veel zin om ook aan de AFC Trainers en Jeugd via de AFC Trainers Academy mijn bijdrage te kunnen leveren."