AFC - TEC 2 - 1 met verslag, TV samenvatting en foto's

De vaste verslaggever van de competitiewedstrijden van ONS EERSTE, Erelid Machiel van der Woude, kon door familie-verplichtingen niet bij deze wedstrijd van gisteren aanwezig zijn en vroeg mij in de loop van vrijdagmiddag of ik dit keer de honneurs voor hem kon waarnemen?
Bij voorbaat geen gemakkelijke opgave!

Welnu, zaterdag 29 januari 2023 stond in de KNVB Tweede Divisie de wedstrijd tussen twee ‘’oude’’ clubs van resp. 128 en 99 jaar, de Amsterdamsche Football Club van 1895 en de Tielse Eendracht Combinatie van 1924 op het programma, de nummers 1 ( 19-13-4-2-43/42-16) en 15 (18-4-6-8-18/21-34) van de ranglijst, met bij ONS EERSTE Noa Benninga in de basis voor de lichtgeblesseerde Kevin Visser.
Van dat grote verschil in de stand op de ranglijst was in de eerste helft eigenlijk geen sprake. Beide ploegen speelden voornamelijk op balbezit, AFC in een lager tempo dan TEC en beide keepers kwamen dan ook nauwelijks in actie. 
In de 25e minuut belandde een schot uit het niets van de spits van TEC El Indrissi buiten bereik van onze doelman Gijs van Zetten op de lat, maar dat was het enige opvallende wapenfeit. Het leek er dan ook op dat de rust met de brilstand bereikt zou worden.
Maar 1 minuut voor rust kreeg TEC een vrije trap halverwege de helft van AFC die door hun nummer 15, Ramon Leeuwin, knap in de verste hoek werd binnengekopt, 0-1. Al met al een teleurstellende 1e helft.

De hervatting, met AFC in de aanval richting the Valley, was nog maar nauwelijks een feit of de nummer 16 van TEC El Makrini ging in zijn eigen strafschopgebied ernstig in de fout, waardoor Splinter de Mooij onze Raily Ignacio in staat kon stellen de gelijkmaker binnen te tikken. Dat gaf de burger moed!
AFC speelde nu met veel meer energie en in een hoger tempo dan voor de rust en 10 minuten na de gelijkmaker werd een scherpe voorzet van Melvin Platje verlengd door Raily, waardoor nu Splinter kon scoren, 2-1!

Kort daarna werd de met buikklachten spelende Cody Claver vervangen door Segun Owobowale en in de 65e minuut werden Melvin Platje en Noa Benninga gewisseld voor de ‘’youngsters’’ Soufian Hetli en Julian van der Greft , die alle twee een gretige en goede indruk maakten. 
AFC werd steeds sterker en was door een aantal mooie aanvallen, waarbij Joel,  Raily,  Soufian , captain Milan Hoek en Guus van Weerdenburg betrokken waren, dichtbij de 3-1 en 4-1, maar tot goals kwam het (net) niet. Ook Dalian Maatsen kon door Raily in stelling worden gebracht maar zijn goed geplaatste schuiver belandde op de paal.
In de 85e minuut kwamen Tim Linthorst en Matthijs Jesse voor Guus en Raily binnen de lijnen. Matthijs was in blessuretijd met een schitterende actie dicht bij  een hem door de AFC-supporters achter het doel zeer gegunde goal, maar zijn schot belandde helaas op de paal.
Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter de heer te Kloeze voor het einde van deze wedstrijd en behaalde AFC door het goede spel in de 2e helft opnieuw een dik verdiende overwinning!

Daarmee is ONS EERSTE dit seizoen 12 wedstrijden op rij ongeslagen, een prestatie die volgens mij nog niet eerder bij AFC 1 in competitieverband in de laatste 60 jaar van de lange geschiedenis van onze club  is voorgekomen!
Dus waarschijnlijk een nieuw record en in ieder geval een groot succes voor trainer Benno Nihom en zijn team!
Na 20 wedstrijden gaat AFC fier aan de kop met 3 punten voorsprong op nummer 2,  HHC Hardenberg.

Zaterdag 4 februari a.s. wacht de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst, Rijnsburgse Boys en vervolgens thuis tegen HHC Hardenberg op 11 februari..
Nu alvast veel succes!

KG.     

Opstelling AFCGijs van Zetten, Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Cody Claver (54’ Segün Owobowale), Noa Benninga (Julian van der Greft), Guus van Weerdenburg (Tim Linthorst),Joël Tillema, © Milan Hoek, Splinter de Mooij, Melvin Platje (62’ Soufiane Hetli) en Raily Ignacio (86’ Matthijs Jesse).

Voor de TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier