AFC - SWZ Sneek 0 - 0 met verslag

Machteloos AFC verspeelt tegen SWZ Sneek dure punten

AFC is er niet in geslaagd de belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SWZ Sneek te winnen. Na ruim 90 minuten stond nog steeds de stand op het scorebord waarmee begonnen was: 0-0. Beide teams waren in de eerste helft enkele malen dicht bij een doelpunt. Na de pauze bleven de kansen nagenoeg uit. Ook een slotoffensief van AFC mocht niet baten. Door dit teleurstellende resultaat moeten The Reds in de komende drie wedstrijden nog flink aan de bak om promotie naar de Tweede Divisie veilig te stellen. SWZ Sneek ging ondanks het verdienstelijke punt toch met een kater terug naar Friesland omdat concurrent OJC Rosmalen in Veldhoven knap wist te winnen van UNA.

Vandaag komt SWZ Sneek op bezoek, waarvan eerder dit seizoen in Friesland nipt werd gewonnen. De ploeg van trainer Berry Zandink doet er alles aan om degradatiewedstrijden te voorkomen en is daarvoor in felle strijd gewikkeld met OJC Rosmalen. De laatste competitiewedstrijd werd in Sneek 0-0 gelijkgespeeld tegen UNA.  De zwart-witten zullen er ongetwijfeld alles aan doen om met een of meer punten naar huis te gaan. AFC heeft vandaag wat goed te maken na de onverwachte 0-2 nederlaag tegen Hercules in de laatst gespeelde wedstrijd. Gelet op het programma met wedstrijden als VVBS-TEC, Hercules-JVC Cuijk en EVV-HSC’21 kunnen door een overwinning goede zaken gedaan worden. Winnen van de rode lantaarn drager moet beslist mogelijk zijn.  Maar niet alles wat goed mogelijk is wordt ook realiteit. Zeker in het voetbal.

Als de ploegen het veld betreden zien we dat bij AFC de middenvelders Mark van den Boogaart en Jonathan Richard door blessures ontbreken. Ook Tom van den Brink is niet van de partij. Hij doet na een blessure ritme op in het tweede elftal. Gelukkig is Melvin Grootfaam weer inzetbaar. Hij begint op de bank . Mitchell Theuns start in de basis. Bij SWZ Sneek ontbreken door een blessure en schorsingen vier spelers. waardoor vooral de achterhoede anders is samengesteld dan normaal. Nadat scheidsrechter Teuben voor het eerst gefloten heeft is het bijna meteen raak voor AFC. Een voorzet van Koen Bosma wordt door Pieter Koopman terug getikt op Daan Sutorius, die met een hem kenmerkend geplaatst schot de lat ‘teistert’. Het had dus na 1 minuut al 1-0 kunnen staan met waarschijnlijk alle positieve consequenties van dien, maar helaas.  Even later loopt Geoffrey na balverlies op het middenveld tegen een gele kaart op en dat is zo vroeg in de wedstrijd een gevaarlijke zaak. In het eerste half uur stelt SWZ Sneek zich verder verdedigend op en AFC valt in een niet al te hoog tempo aan.  Op een veelbelovende solo van Koen na, die eindigt met een schot ver naast, valt er over deze fase weinig te noteren. Pas in de 26e minuut is het erg gevaarlijk maar dan op de helft van AFC als een diepe bal van Freerk de Jong Sean de Ruiter achter onze defensie bereikt. Gelukkig plukt Laszlo Sandor de bal fraai van de voet van De Ruiter. Enkele minuten later kopt Pieter een fraaie voorzet van Marien Willemsen in vrijstaande positie net naast. Het laatste kwartier voor rust is SWZ Sneek de bovenliggende partij. Het regent Friese corners, maar Laszlo houdt zijn doel schoon, een keer daarbij geholpen door Daan, die een kopbal van Age Hains Boersma van de lijn kopt.

De pauze gaat dus in met 0-0 en op heel veel meer had AFC, op de onstuimige eerste minuut na, geen recht. Daarvoor was het spel in de eerste 45 minuten te mat en te traag om de goed georganiseerde zwart-witte defensie te verrassen. Hopelijk is het team van trainer Bart Logchies in de tweede helft meer bij de les en bezwijkt SZW Sneek ten slotte onder de druk. AFC begint goed, al zijn de acties van Koen, Pieter en Edip nog niet doeltreffend. Langzamerhand gaat het tempo omhoog en wordt de uitstekende keeper Kevin van der Meulen steeds meer getest. In de 60e minuut wordt Guido Moelee rand strafschopgebied gevloerd waarna Koen met zijn vrije trap Van der Meulen tot een mooie redding dwingt. Hoewel het hierna (vaak te lage) corners en vrije trappen regent op het Friese doel en ook captain Magid Jansen zich steeds meer aan het front meldt is het nooit echt gevaarlijk. De zwart-witte defensie houdt onder leiding van Van der Meulen vrij makkelijk stand omdat de slagkracht, maar ook het raffinement vandaag  bij ons eerste ontbreekt. Ook Melvin, die al vroeg in de tweede helft in het veld gekomen is voor Pieter, kan vandaag het verschil niet maken. De acties van Edip zijn vaak te ver van het doel om echt het verschil te maken.  Omdat ook SWZ Sneek bij enkele  uitvallen geen gevaar van betekenis weet te stichten blijft het 0-0 op Sportpark Goed Genoeg.

Vandaag dus zonder meer een teleurstellend resultaat voor AFC,  mede gelet op de andere resultaten. Het komt nu voor ons eerste echt aan op de laatste drie wedstrijden. AFC, UNA, JVC Cuijk en HSC’21 strijden, zoals het er nu naar uitziet, om twee promotieplaatsen. Het kan dus nog alle kanten uit, te beginnen in Cuijk waar onze jongens volgende week spelen. Er ligt weer een super spannende wedstrijd in het verschiet. Hopelijk laat ons eerste op 1 mei, de Dag van de Arbeid, zien waar het allemaal toe in staat is.  Het komt er nu echt op aan.

MvdW

Opstelling AFC: Laszlo Sandor, Marien Willemsen, Geoffrey Galata (’88 Pepijn Kluin) , Randel Shakison, Guido Moelee, Mitchell Theuns, © Magid Jansen, Daan Sutorius, Edip Biberoglu, Pieter Koopman (’55 Melvin Grootfaam), Koen Bosma.

Voor de samenvatting van RTV N-H klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier