AFC Superstars 2018 / Borchland spektakel

Op zaterdag ochtend 13 januari werd in alle vroegte al heel hard gewerkt om Borchland om te toveren tot een waar speelparadijs voor de jongste spelers van AFC.

Toen de zon eenmaal op was kwamen Eredivisie, Champions League en O8 t/m O11 spelers hun teams opzoeken en begonnen ze met volle energie aan de sportieve uitdagingen waar zij voor stonden. Spelers van de O19-2 en zonO19-1 stonden hun op te wachten voor partijtjes voetbal, een soccer race, midget golf, bowlen, paaltjes voetbal, penalties schieten, tafeltennis en gatenbord schieten. Maar op deze dag werden niet alleen de fysieke voetbal kunsten en samenwerking in het team op de proef gesteld, er moest ook worden nagedacht tijdens een echte voetbal quiz.

Uiteindelijk wist Heerenveen de 1e prijs voor de Eredivisie in de wacht te slepen, zij bleken naast voetbal namelijk ook heel goed te kunnen midgetgolfen! Voor deze jongste AFC-ers was het programma na de lunch afgelopen. Met medailles en AFC lichtbuttons gingen zij moegestreden naar huis.

Bij de oudere spelers bleef het nog even spannend.

In de Champions League won Borrusia Dortmund, nadat zij zowel de voetbal onderdelen als de quiz sterk hadden afgerond.

 In de O8 groep, wist O8-8B vriend en vijand te verrassen door met de groepswinst naar huis te gaan. Hun goede skills bij het bowlen, de soccer race en het penalty schieten leverden hen de eerste prijs op.

 Bij de O9 was het een nek-aan-nek race tussen de O9-3B (die als gastheer aardig wat O9-2 spelers had opgenomen in hun team) en de O9-5B. Waar de O9-3B excelleerde in paaltjes voetbal, bleek de O9-5B goed overweg te kunnen met het gatenbord schieten. Uiteindelijk veroverde de O9-5B de toernooiwinst.

 In de categorie O10, bleek de O10-2B een heel sterk team, toch moesten zij vandaag hun meerdere erkennen in de O10-6 die er met de bekers vandoor ging.

 Bij de O11, was het de O11-7 die een flinke afstand had genomen van het hele O11 veld! De broederstrijd tussen de O11-7A en de O11-7B werd uiteindelijk met slechts één punt verschil gewonnen door de O11-7A. Zij waren het dan ook, die met de andere winnaars van de dag hun bekers in ontvangst mochten nemen van Danny Landzaat.

 Grote dank aan alle ouders, die de energie vretende taak op zich hebben genomen om de teampjes te begeleiden, aan onze sponsors van het Lieverdjesfonds en aan alle AFC vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!