AFC - Sportlust '46 met verslag en foto's

AFC – Sportlust’46 2 – 1

Voor de 3e keer op rij kruisten AFC en Sportlust uit Woerden hun degens op ons schitterende nieuwe sportcomplex “Goed Genoeg”. Waar het in de voorgaande sessies gelijk eindigde was AFC de bovenliggende partij getuige de kansen, balbezit en de 2-1 overwinning.

AFC was namelijk gewaarschuwd want de sympathieke Woerdenaren hadden Spakenburg en GVVV al aan de zegekar gehangen. Nadat de veldsproeiers iets langer dan gepland hun natte werk hadden gedaan kon de uitstekend leidende scheidsrechter Nick Paszotta de wedstrijd laten beginnen.
De 1e 100% kans was in de 5e minuut en had AFC al op 1-0 kunnen staan echter had Raily het vizier nog niet op scherp staan. Na een prachtige aanval over links gaf de prima spelende Matthijs Jesse een afgemeten voorzet op Raily die echter recht op de keeper schoot.
In de 11e minuut weer een 100% kans dit keer was het Joël Tillema die zn schot door de keeper tot corner zag verwerken. AFC dicteerde het spel volledig, speelde de bal goed en geconcentreerd rond en zocht naar de openingen die door het goed en georganiseerd staande Sportlust amper werden weggegeven. Na een half uur spelen deed Sportlust iets terug met een prima schot dat door Patrick Zonneveld vakkundig onschadelijk werd gemaakt.
Vlak daarna krijgt Sportlust weer een kans na een foutje van Dalian Maatsen die dat echter gelijk weer herstelde omdat de speler van Sportlust iets te lang twijfelde kon Dalian de bal weer veroveren en een splijtende pass geven op de snelle Jesse die vervolgens een prachtige voorzet geeft op Thomas Verhaar die vervolgens op de paal kopte. Vlak voor rust kreeg Sportlust nog een kans echter ging dat schot over.

In de 2e helft neemt Dion Thomas zoon van roemruchte 1e elftalkeeper Cees Thomas (die ook aanwezig was met zijn vader) de handschoenen over van Patrick. Sportlust wordt wat sterker maar in de 52e minuut is daar altijd Raily Ignacio weer die AFC op een 1-0 voorsprong zet. In de 59e minuut maakt Sportlust op gelukkige wijze 1-1 vanuit een corner.
In de 60e minuut wisselt trainer Ulrich Landvreugd 9 spelers alleen Raily Ignacio en Robbert Schilder blijven staan. In de 75e minuut wordt dan ook Raily gewisseld en mag Matthijs Jesse nog een keer opdraven en zijn plaats innemen. Het venijn zat ‘m in de staart van de wedstrijd en in de 89e minuut sleept Matthijs er nog een corner uit en vanuit die situatie komt de bal bij Melvin Grootfaam die vervolgens een piekfijne voorzet geeft op het hoofd van onze nieuwe aanwinst Splinter de Mooij en hij kopt de bal onberispelijk en verdiend binnen 2-1

We willen onze tegenstander Sportlust’46 hartelijk bedanken voor hun komst, hun uitstekende en sportieve spel en wensen hen een succesvol seizoen toe in de 3e divisie.
En uiteraard hartelijk dank aan het arbitrale trio onder leiding van Nick Paszotto.

J.B.

Dinsdagavond  speelt AFC thuis tegen stadsgenoot Swift om 19.30 uur.

Voor foto's (Tom Poederbach) zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Opstelling 1e helft + 15 min. 2e helft (60 min.): Patrick Zonneveld, Dalian Maatsen, Robbert Schilder, Tim Linthorst, Kenny Teijsse, Joël Tillema, Thomas Verhaar, Guus van Weerdenburg, Koen Wesdorp, Matthijs Jesse, Raily Ignacio

Opstelling 2e helft (30 min): Dion Thomas, Djuric Ascencion. Melvin Grootfaam, Milan Hoek, Derre Kwee, Gevero Markiet, Splinter de Mooij, Robbert Schilder, Oussama Siali, Thomas Verhaar, Dean van Zwieten

Niet meegespeeld: Jort Berghuis (k), Gijs van Zetten (k), Cody Claver en Segun Owobowale