AFC - Sportlust '46 0 - 0 met verslag

Laatste oefenwedstrijd…

Gisteren werd op ons fraaie sportpark de laatste oefenwedstrijd gespeeld in aanloop naar het serieuze werk. Tegenstander was dit keer, het net naar de hoofklasse gepromoveerde, Spotlust 46 uit Woerden.
AFC begon in de volgende opstelling:
Doel:                    Patrick Zonneveld
Verdediging:     Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Jonathan Richard en Thomas van den Houten.
Middenveld:      Milan Hoek (aanvoerder) Kenny Teijsse en Yordi Teijsse.
Voorhoede:       Fouad Belarbi, Raily Ignacio en Melvin Grootfaam.

Onder prima omstandigheden ontspon zich een aardige wedstrijd waarbij vooral in de beginfase nauwelijks het klassenverschil zichtbaar was. Sportlust gaf zeer goed partij met enige gevaarlijke aanvallen.

Na een kwartier werd AFC voor het eerst echt gevaarlijk een perfecte voorzet vanaf de rechterflank gegeven door Fouad Belarbi werd rakelings naast het Sportlust doel gekopt door de ijverige Yordi Teijsse. In de 20 e minuut neemt AFC een korte corner waarmee Milan Hoek  in stelling wordt gebracht die de bal helaas over schiet. In de 21e minuut glipt Yordi door de vijandelijke defensie en komt oog in oog te staan met de keeper die adequaat regeert op het schot van Yordi.

AFC werd duidelijk sterker maar de goals blijven uit. In de 25e minuut stuurt Thomas van den Houten Yordi nog een keer diep via een prachtig “kromme” steekbal echter ook hier staat de keeper van de tegenpartij weer in de weg. In de 36 e minuut was het Milan Hoek die het weer eens van afstand probeerde maar ook dit schot trof helaas geen doel. De laatste 10 minuten van de 1e helft speelde AFC zeer sterk de ene na de andere cross-bal bereikte de buitenspelers. In de 44e minuut toch een foutje van één van onze verdedigers. Een speler van Sportlust pakt de verkeerd gespeelde bal op en stormt alleen op Patrick Zonenveld af en dan weet u het wel… Patje pakt alles…

Na de thee bleef doelman Zonneveld achter in kleedkamer en mocht Dion Thomas z’n opwachting maken. In de 50e minuut moest Yordi, na een iets te stevige sliding, van de scheidsrechter 5 minuten naar de kant maar mocht wel vervangen worden. Z’n vervanger stond al te popelen om erin te mogen… eindelijk mocht Nick van der Velden dan z’n debuut maken voor AFC.  Nick had er lang naar uitgekeken hij had immers zoveel pech nadat ie in de 2e training van het seizoen al een vervelende hamstringblessure had opgelopen kon hij nu eindelijk z’n kunsten aan het Amsterdamsche publiek laten zien. AFC bleef sterker en kreeg aardig wat kansen op de 1-0 maar het vizier stond nog steeds niet op scherp.

In de 58e minuut werd Jonathan Richard vervangen door Johan Kulhan, hierdoor schoof Dalian weer naar zn vertrouwde centrum plek en ging Johan rechtsback spelen. Johan liet al snel van zich zien middels een prachtige voorzet op Raily Ignacio die helaas net naast kopte. Vlak daarna pakt Dion Thomas op schitterende wijze een bal van Sportlust.  In de 65e m werd Fouad vervangen door Djuric Ascencion en in de 68e minuut kwam Tiemen van Hezel Milan Hoek aflossen op het middenveld.

Alsof de duvel ermee speelde moest ook de tweelingbroer van Yordi, Kenny 5 minuten naar de kant voor een identieke sliding. Daily Groenwegen mocht hem vervangen en na 7 minuten mocht Kenny er weer in dit keer voor Thomas van den Houten. In de 75 e minuut nog een goede kans voor Raily op aangeven van Nick van der Velden. En vlak daarna weer een mooie kans dit keer schoot Nick van der Velden jammerlijk naast.

In de 83e minuut maakt onze keeper Dion Thomas een voorzet van Sportlust onschadelijk echter tegelijkertijd blesseert onze Dion zich vrij ernstig aan z’n schouder. Het blijkt dat z’n schouder uit de kom is geraakt tijdens z’n duik. Na overleg met de beide trainers besloot de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd voortijdig af te blazen.
Erg sneu voor Dion we wensen hem natuurlijk een voorspoedig herstel.

Al met al een sportieve, goede wedstrijd waarin de kansen nog net niet benut werden
Laten we hopen en zeggen een soort stilte voor de storm…

We willen hierbij de voetbalvereniging Sportlust ’46 hartelijk bedanken voor hun komst, sportieve en goede spel. Tevens willen we hierbij het arbitrale trio onder leiding van Mark Spier bedanken voor hun uitstekend bijdrage.

Nog even dit:
Vorig seizoen hadden we na 8 oefenwedstrijden:
4 x gewonnen: Tambre All stars, ADO’20, HFC, FC Aalsmeer
3 x gelijk gespeeld: Noordwijk, Odin’59,  Almere
1 x verloren: DVS’33

Dit seizoen 9 wedstrijden gespeeld: 5 x gewonnen, 4 x gelijk gespeeld

AFC is er kaar voor….  de komende week worden de laatste puntjes op de i gezet en kunnen we met vertrouwen de wedstrijd tegen GVVV tegemoet zien.

Dream it
Wish it
Do it