AFC speelt gelijk tegen Almere City in eerste oefenduel

Op dinsdag 12 juli as. speelt ons eerste op ons sportpark Goed Genoeg tegen Ajax. Het is alom bekend.  Om dan zo goed mogelijk voor de dag te komen had de technische leiding van AFC besloten om op vrijdag 8 juli de eerste oefenwedstrijd te spelen tegen Almere City, dat met wisselend succes uitkomt in de Jupiler League en vorig seizoen via de nacompetitie nog een serieuze poging deed te promoveren naar de Eredivisie. Dit aan het eind van de eerste trainingsweek, waarin de net aangestelde trainer Ton du Chatinier kennis kon maken met de voor hem nieuwe spelersgroep van The Reds.
Almere City startte  de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen (de eerste werd met 16-2 (!) gewonnen van stadgenoot AS’80) in de sterkste formatie. AFC  begon met de volgende elf spelers: Patrick Zonneveld (afkomstig van IJsselmeervogels), Teun van Zweeden (Ajax A 1), Jordi van Gelderen (FC KTP, Finland), Magid Jansen, Guido Moelee, Johan Kulhan (FC Emmen), Daan Sutorius, Tom van den Brink, Edip Biberoglu, Pepijn Kluin en Melvin Grootfaam. 

Almere City schoot in het eigen Yanmar Stadion na het eerste fluitsignaal uit de startblokken en zette onze defensie met snel uitgevoerde aanvallen flink onder druk. Doelpunten bleven in deze fase niet uit. Eerst scoorde Jeffry Rijsdijk in de 8e min, waarna Rick ten Voorde  (net overgekomen van FC Emmen) er in de 20e minuut 2-0 van maakte. Langzamerhand ontworstelde AFC zich aan de druk en was via Pepijn Kluin, Daan Sutorius en Tom van den Brink enkele malen dicht bij een doelpunt. Omdat ook Almere City nog enkele kansen niet wist te verzilveren bleef de 2-0 stand tot aan de thee op het scorebord staan.

Na de rust stonden er bijna twee compleet nieuwe elftallen op het veld.  Almere City trainer Jack de Gier bracht elf nieuwe spelers binnen de lijnen, waaronder verschillende spelrs die uitkomen voor het beloftenelftal, dat uitkomt in de Derde Divisie.  AFC startte met 10 nieuwe spelers, alleen Teun van Zweeden speelde een hele wedstrijd.  De andere spelers voor AFC waren Laszlo Sandor, Danny Goedkoop, Sam Nijpels (JVC Cuijk), Jonathan Richard, Malqui Cabezas, Koen Bosma, Peter Koopman, Tim Wulffraat, Sem Witteveen (Achilles’29) en de vandaag jarige Matthijs Jesse.

Was het in de eerste helft Almere City dat in de eerste 20 minuten de lakens uitdeelde, in de tweede helft waren de rollen volledig omgekeerd. Met snel uitgevoerde aanvallen over de vleugels werd de ploeg van Jack de Gier al direct in het begin overrompeld. Een kopbal van Tim Wulffraat werd nog van de lijn gehaald, maar daarna was er geen houden meer aan toen Malqui Cabezas Pieter Koopman fraai voor de keeper zette waarna Pieter deed waarin hij zo goed is: scoren.  2-1 derhalve en even later was het weer gelijk na een rush van Matthijs Jesse die Tim Wulffraat met een mooie voorzet in staat stelde de gelijkmaker te produceren. Een knappe goal, waarmee Tim onderstreepte na een lange blessureperiode weer helemaal terug te zijn aan het front. Dat biedt perspectief!
In het vervolg van de tweede helft zakte het offensief van AFC in en kwam Almere City iets beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het nooit voor het doel van Laszlo Sador. Het bleef dus 2-2 en met dit gelijke spel in de eerste oefenwedstrijd tegen een club uit de Jupiler League kunnen onze trainer en spelersgroep tevreden zijn. Ajax is gewaarschuwd!

MvdW