AFC - Spakenburg 3 - 2 met verslag

.AFC wint in slotminuut van kampioen Spakenburg

 

Het is bloedheet op Goed Genoeg als de tweede wedstrijd om het Algeheel Kampioenschap in de late middag staat te beginnen. Met een 4-1 achterstand voor AFC, dat vorige week vooral in de tweede helft matig verdedigde in Spakenburg. Vooral de vierde tegengoal in de 92e minuut was een flinke domper. Op de tribunes rond de 1500 toeschouwers. De kleur blauw overheerst.  De grote supportersschaar van Spakenburg heeft er hoorbaar vertrouwen in. AFC hoopt op een klein wondertje, een snelle goal, nog eentje voor de rust, etc.  Het zou een jongensboek zijn, geschreven door een op verschillende plaatsen aangepast team.

 

The Reds moeten het vandaag doen zonder Marien Willemsen, Magid Jansen, Laurens Samsom en Wout Meulemans die op vakantie zijn. Gelukkig is onze keeper Youssef El Abdallaoui niet naar Curaçao afgereisd, want de andere keepers uit de selectie, Kerwin Hartman en Maxim Singels, zijn wel op vakantie. Hun plaats wordt ingenomen door Tamba Dos Santos uit de A1. Ontzettend zuur is het dat onze spitsen Pepijn Kluin en Joost Heij de kampioenswedstrijden door zeer zware knieblessures moeten missen. Zij gaan een lange revalidatieperiode tegemoet. Wij wensen Pepijn en Joost een heel voorspoedig herstel toe.  Spakenburg moet het vandaag doen zonder Nick Ripson en Edwin Dekkers, die geschorst zijn. Verder treden de Blauwen op volle oorlogssterkte aan.

 

De wedstrijd begint spectaculair. Binnen de minuut mist superspits Kees Tol een voorzet op een haar. Gelukkig blijft dit scenario ons bespaard. Anders dan vorige week pakt AFC  het initiatief en wordt hier na een kwartier voor beloond. Een vrije trap van Daan Sutorius wordt licht getoucheerd door Jasper de Haer. Net genoeg om keeper Bary Ditewig te verrassen. 1-0 en alles en iedereen gaan er nog eens goed voor zitten. Zou het toch mogelijk zijn? Maar in plaats van 2-0 wordt het 1-1 na een sterke periode van Spakenburg met o.a. een knal op de lat van Maurice van der Wilt. Het doelpunt van de behendige spits Salim Amerzghiou brengt Spakenburg schijnbaar in veilige haven. Maar een minuut later lijken de kansen weer een beetje gekeerd als Joshua Patrick wordt getorpedeerd rand strafschopgebied en broerlief Enrico de vrije bal schitterend langs de muur en Ditewig schiet. 2-1, een stand die ook na 45 minuten op het scoreboard prijkt.

 

Ongetwijfeld zal Willem Leushuis in de rust alle mogelijkheden, kansen en gevaren met zijn spelers hebben doorgenomen. 2-1, nog 2 doelpunten en je hebt een verlenging te pakken. Maar kijk uit, Spakenburg heeft een gevaarlijke aanval. Iets in die trant. Maar ondanks dat slaat Spakenburg direct na rust toch toe. Een fraai doelpunt van middenvelder Mark de Loor, die na een mooie loopactie Youssef in de verste hoek weet te passeren. Het is 2-2 en daarmee lijkt de wedstrijd beslist. Spakenburg is na de gelijkmaker een tijd lang de bovenliggende ploeg. Tol, Amerzghiou en Van der Wilt zijn dicht bij een doelpunt. Langzamerhand richt AFC zich echter weer op en mist Rogier Wissink van dichtbij maar net na een puntgave voorzet van Joshua Patrick. Even later kopt Sjoerd Jens, ingevallen voor Rogier Wissink, geheel tegen zijn gewoonte in, in vrijstaande positie naast en mist hij een voorzet van Guido Moulee op een haar. De kansen rijgen zich aaneen. De grootste kans is voor Daan Sutorius na een pass van Tim Wulffraat, maar zijn inzet ketst af  op een op de lijn staande verdediger. De tijd tikt door en het is bijna afgelopen. 2-2, het is niet anders. Maar dan komt er nog een heel mooi slotakkoord. Sjoerd, die vandaag zijn laatste wedstrijd speelt in ons eerste wordt gevloerd in het strafschopgebied. Na een goedkeurend knikje van penalty specialist Enrico pakt Sjoerd resoluut de bal en passeert hij Ditewig feilloos. 3-2. Toch nog een beetje een jongensboek. De Kampioen van Nederland verslagen, in de slotminuut, door een doelpunt van een fantastische speler, die de AFC in de afgelopen 6 seizoenen niet alleen 88 doelpunten bezorgde maar door zijn sportieve spel en enthousiasme een sieraad was voor het topvoetbal bij de amateurs. Laat in de wedstrijd viel nog een andere topspeler in aan AFC-kant: Duncan van Moll. Ooit  één van de allerbesten bij Spakenburg. Dat was goed te horen, want Duncan werd door de in het blauw gehulde supporters luid toegejuicht. Een mooi moment.

 

Na afloop was er de prijsuitreiking en ging de schaal naar de vereniging die hem over 2 wedstrijden het meest verdiende: SV Spakenburg. Wij feliciteren de Blauwen van harte met deze prestatie. AFC deed wat het kon tegen een uitstekende ploeg, die de laatste maanden in topvorm verkeerde. Onze jongens misten na het vroege kampioenschap in de Zondagtopklasse voldoende ritme om het echt spannend te maken, hadden veel pech met blessures en troffen het niet dat de kampioenswedstrijden 2 weken later plaats vonden dan oorspronkelijk gepland. Dit alles neemt zeker niet weg dat de spelers en begeleiding van ons eerste terug kunnen zien op een fantastisch seizoen. AFC is er trots op.

 

Opstelling AFC : Youssef El Abdallaoui, Enrico Patrick, Jasper de Haer, Geoffrey Galata (Duncan van Moll), Randel Shakison, Guido Moelee, Mitchell Theuns, Daan Sutorius (Rajendro Halman), Rogier Wissink (Sjoerd Jens), Tim Wulffraat, Joshua Patrick.

MvdW

Voor de beeldsamenvatting van RTV N-H en interviews met Willem Leushuis en Sjoerd Jens klik hier

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC foto album of klik hier

Sfeerbeelden van de twee wedstrijden tussen Spakenburg en AFC klik hier  Op site 3 halverwege beginnen de beelden van de thuiswedstrijd bij AFC