AFC sluit oefenprogramma af met overtuigende zege op Eemdijk

Vandaag wordt tegen Eemdijk alweer de zevende oefenwedstrijd gespeeld. Op 22 juli jl. vond thuis de eerste oefenwedstrijd plaats tegen Egalité Academy (4-1), een samenstel van transfervrije spelers, waarna FC Lisse uit (0-3), DVS’33 thuis (1-2), Sparta Nijkerk uit (2-2), IJsselmeervogels uit (0-1) en Ajax Zat thuis (3-1) de tegenstanders waren. Toch nog een mooie reeks in een door Covid 19 gedicteerde tijd die ook nog gepaard ging met tropische temperaturen. Een zeer lastige voorbereidingsperiode dus die veel van onze staf en spelers heeft gevergd. We kunnen veel respect hebben voor de getoonde inzet en het improvisatievermogen van eenieder. Sportief gezien verliep de voorbereiding naar wens met uitzondering van de blessures van enkele bepalende spelers. De resultaten waren gemiddeld goed. Tot de wedstrijd tegen Eemdijk werd vier keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren met de doelcijfers 14-5. Oussama Sialli, die overkwam van FC Lisse, en Raily Ignacio toonden zich met ieder drie goals het meest productief.

De tegenstander van vandaag heeft anders dan de naam doet vermoeden haar thuisbasis in de gemeente Bunschoten-Spakenburg en speelt ook dit seizoen in de Zaterdag Hoofdklasse B. VV Eemdijk werd in de periode 2014-2017 drie seizoenen getraind door Ulrich Landvreugd, die sinds 2018 de succesvolle trainer is van het vlaggenschip van AFC. Ook Eemdijk speelde de afgelopen tijd verschillende oefenwedstrijden, waaronder die tegen Spakenburg (2-4), Sparta Nijkerk (4-2) en Sportlust’46 (1-1). Topscorer van De Groenen was in deze duels de talentvolle buitenspeler Cem ter Burg. Benieuwd wat hij vandaag op ons nieuwe hoofdveld tegen de sterke defensie van AFC laat zien.

Uli Landvreugd start met het volgende elftal: Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Guus Weerdenburg, Cody Claver, (C )Milan Hoek, Joël Tillema, Fouad Belarbi, Raily Ignacio en Melvin Grootfaam.

Uli kan vandaag niet beschikken over Gevero Markiet, Kenny Teysse en Oussama Sialli. Het regent er behoorlijk op los als scheidsrechter Steve Ritfeld de wedstrijd op gang fluit. Het eerste kwartier geven The Reds  nog niet thuis. Het tempo ligt laag, de passing is slordig. Eemdijk doet goed mee en komt zelfs aan de leiding als Tim zich verkijkt op een hoge (kunstgras!) stuiterbal. Nigel van Zelst brengt met een droge knal de stand fraai op 0-1.
Dit doelpunt werkt kennelijk als een wake-up call want AFC gaat vanaf dat moment wat beter voetballen. Melvin, vaak volkomen ongedekt, wordt op links veelvuldig gezocht, maar zijn voorzetten worden niet op waarde geschat. De gelijkmaker komt van rechts na een voorzet van Fouad die niet goed wordt verwerkt door de keeper van Eemdijk. Raily pikt de bal op en tikt de bal op Joël Tillema, die vervolgens onberispelijk inschiet. Het is 1-1 en met die stand wordt de eerste helft afgesloten, ondanks nog een aantal mooie kansen voor Raily, Joël en Melvin.

In de zonovergoten tweede helft is het al snel wel raak voor AFC via een fraaie vrije trap van Dalian Maatsen die in de bovenhoek verdwijnt. De 2-1 voorsprong wordt hierna in rap tempo uitgebreid tot 4-1 na doelpunten van Raily en Joël Tillema, die afgelopen seizoen nog bij Rijnsburgse Boys speelde.

De regerend kampioen van Nederland laat nu even zien waar ze toe in staat is en de toeschouwers kunnen genieten van mooie combinaties en flitsend spel van o.a. Guus Weerdenburg (van Katwijk overgekomen) die als linksback weinig moeite heeft met de al even genoemde vleugelspits van Eemdijk Cem ter Burg.
Na ongeveer een kwartier in de tweede helft wisselt Uli vier spelers: Derre Kwee, Milan Hoek, Fouad Belarbi en Melvin Grootfaam maken plaats voor Djuric Ascension, Robbert Schilder, Yordi Teijsse en Matthijs Jesse.
Vooral Matthijs doet op de linkervleugel van zich spreken. Verschillende keren klopt hij zijn directe tegenstander met een geweldige sprint en levert hij een messcherpe voorzet af. Uit één van die voorzetten scoort Yordi Teijsse via een intikkertje 5-1.
Pal voor tijd kopt Raily een puike voorzet van Matthijs uitstekend in, maar de Eemdijkse keeper redt formidabel. Het blijft 5-1 omdat niet duidelijk is of Raily de terugspringende bal helemaal over de lijn heeft gewerkt. De daarvoor benodigde doellijntechnologie staat nog op het wensenlijstje!

Samenvattend kunnen Uli cs tevreden zijn met deze sportief verlopen oefenwedstrijd waarvoor we Eemdijk hartelijk danken. We wensen de Groen Witten veel succes in de competitie. We bedanken ook scheidsrechter Steve Ritfeld, die een uitstekende wedstrijd floot.

Zaterdag aanstaande start de competitie voor ons eerste met de uitwedstrijd in en tegen Noordwijk, een wedstrijd die op basis van de gespeelde oefenwedstrijden met vertrouwen tegemoet gezien kan worden. We wensen onze jongens veel succes!

MvdW
Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Foto's Tom Poederbach