AFC selectie op trainingskamp: dag 1 t/m dag 4

06-01: Dag 1 Trainingskamp Marbella

Op de vroege winderige vrijdagochtend verzamelden wij met zijn allen om 06:45 op Schiphol. We gingen vlot door de douane, om na een koffietje en een broodje om 09:00 te vetrekken richting Malaga. Gedurende de vlucht werd er geslapen, gepraat, films gekeken en ook een hoop over de Silver Spoon avond gesproken. Na 3 uur vliegen kwamen we aan en ging ook op het vliegveld van Malaga alles naar wens en vertrokken we binnen de kortste keren naar het Senator Spa Hotel in Marbella. De lunch stond al klaar bij aankomst, wat helemaal aansloot bij het strakke schema wat de staf gepland had. Volgens schema lagen al de benodigde spullen na de training alweer klaar om te gaan trainen, dank Hans! Een halfuurtje verderop trainden we in het Estadio de Atletismo, gelegen in Estepona. Onder ideale weersomstandigheden, zo’n 18 graden met een lekker zonnetje werkten we een goeie training af richting de wedstrijd die zaterdag op de planning stond. 


Het avondprogramma bestond uit wat vrije tijd om toch even te acclimatiseren en bij te komen van de reis en de training, in hoeverre dat natuurlijk nodig is. Na de vrije tijd wandelden we met zijn allen, spelers, staf en AFC notabelen, over de boulevard richting het restaurant voor de avond. Na een gezellige avond wandelden we terug en zat dag 1 erop. 

07-01: Dag 2

Ook vandaag stond er weer een strakke planning op het programma. De 2 belangrijkste agendapunten waren al voor het trainingskamp bekend: AFC – De Treffers overdag en de Silver Spoon in de avond. 

De wedstrijd tegen de Treffers werd afgewerkt in hetzelfde stadion als de training en ook de weersomstandigheden waren weer super. De 1e helft werd afgesloten met de brilstand nog op het bord, deze stand werd in de 2e helft door 11 andere namen veranderd in een 1-1 einduitslag. Mo Betti maakte een mooie goal na een goeie passeeractie en dito schot met links in de de linkeronderhoek. Heerlijk om weer minuten in de benen te hebben. 

Op dit moment zitten we in de bus terug naar het hotel en merk ik dat de focus meer en meer wordt gelegd op het hopelijke hoogtepunt van deze 4 dagen: de Silver Spoon. Er staat wat vrije tijd op het programma die voornamelijk gebruikt gaat worden met genieten van het Spaanse zonnetje, maar die vast en zeker ook gebruikt gaat worden om de puntjes op de i te zetten van de speeches van zo meteen.

AFC – De Treffers 1-1 (0-0 ruststand)

Opstelling 1e helft:: Jordi Van Stappershoef, Gevero Markiet, Melvin Platje,Matthijs Jesse,Gladwin Curiel,Guus van Weerdenburg,Splinter de Mooij,Djuric Ascencion,Oussama Siali,Soufiane Hetli,Kevin Visser (c)

Opstelling 2e helft:Jordi van Stappershoef ,Mohammed Betti,Dalian Maatsen,Tim Linthorst.Cody Claver,Julian van der Greft,Milan Hoek (c),Noa Benninga,Joel Tillema, Darren Maatsen,Raily Ignacio

58e min 0-1
78e min 1-1 Betti

Avondprogramma dag 2:

Het hoogtepunt van het trainingskamp en 1 van de hoogtepunten van het jaar stond op de planning op zaterdagavond 07-01. Deze avond was een speciale editie van de Silver Spoon, een bijzondere, aangezien het trainingskamp meerdere malen was afgelast in verband met corona. Wat volgde was een avond waarin niet alleen de nieuwe spelers, maar ook de spelers die voor het eerst mee waren op trainingskamp een speech, of beter gezegd, dé speech moesten houden. 16 spelers en 6 stafleden hebben ons een prachtige avond bezorgd met korte, lange, grappige en ook ontroerende speeches. Een avond om niet te vergeten en een avond die iedereen meer samen heeft gebracht. 

Dag 3: 08-01

Na een lange avond voor de meesten stond zondagochtend een training op het programma. Deze werd relaxed afgewerkt en de verhalen van de avond ervoor werden uitvoerig besproken. Dit was tevens ook de laatste training van het trainingskamp dus werd de training afgesloten met een aantal pittige sprints en oefeningen, waarna we met een goed gevoel de vrije middag in konden gaan. Sommige jongens gingen naar de spa, anderen sloten de ogen een uurtje of 2 en weer anderen gingen richting de boulevard of het strand om Marbella te verkennen. Uiteraard werd er ook getoept! Een heerlijk diner in de avond bij een prachtige tent om de dag mee af te sluiten viel bij iedereen enorm in de smaak. In tegenstelling tot de avond daarvoor gingen de meesten na het eten naar huis, moegestreden van de avonden daarvoor. 

Dag 4: 09-01

Ook vandaag stond er weer een mooie activiteit in het schema. Even ontbijten in het hotel om vervolgens richting een sportcomplex te gaan waar we zijn gaan padellen. Op een enorm complex waar de mogelijkheid was om te sporten, te padellen maar ook op een terras te zitten hebben we anderhalf uur lang in het zonnetje met 18 graden een top middag gehad. Voordat we om 1700 weer huiswaarts zouden keren, zijn we nog 1x met zn allen richting Puerto Banus gegaan om nog 1 middag van de zon te genieten en wat te eten. Inmiddels zitten we in de bus terug naar huis, kregen we net bericht van onze captain over het super trainingskamp dat we gehad hebben. Dank staf en iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Door Silver Spoon winnaar 2023: Noa Benninga