AFC – Scheveningen verplaatst naar zondag 5 mei

Op verzoek van AFC is de wedstrijd tegen Scheveningen in goed overleg met bestuur, spelers en staf van svv Scheveningen en de KNVB van zaterdag 4 mei naar zondag 5 mei verplaatst. Dit in verband met de Dodenherdenking die jaarlijks op 4 mei plaats vindt op Sportpark Goed Genoeg.

Er bestaat een kleine kans dat AFC dat weekend kampioen kan worden. Dan moeten weliswaar alle uitslagen mee zitten, maar de kans bestaat. In dat geval vinden wij het als club niet gepast om feest te vieren op 4 mei. De 4 mei herdenking is in heel Nederland en ook op AFC een belangrijke gebeurtenis. Dan zijn we samen twee minuten stil.
Wij vinden het daarom geweldig dat de KNVB en Scheveningen aan dit verzoek hebben willen meewerken. Echt grote klasse.

Onze voorbeschouwing wordt begin volgende week geplaatst. 

In verband met de TV-uitzending op Fox Sports begint de wedstrijd op zondag 5 mei om 13.30 uur.

Dodenherdenking 4 mei
Elk jaar staat AFC stil bij de oorlog.

Wie Sportpark Goed Genoeg oploopt en de velden links laat liggen, loopt recht op het monument van AFC af. De gedenksteen staat er sinds 1962. De letters zijn gedurende de decennia steeds verder weggevaagd.
Elk jaar op 4 mei is er een herdenking voor die clubleden die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden: Joden, verzetslieden en militairen.
Een kranslegging bij het monument door de voorzitters van AFC en van ACC zal dit jaar plaatsvinden om 18.00 uur, gevolgd door een toespraak van de voorzitter van AFC.
De herdenking zal door de aanwezige AFC'ers en ACC'ers afgesloten worden met twee minuten stilte.
Het clubhuis en sportpark zal vanaf 18.00 uur gesloten zijn en er vinden geen trainingen plaats.
Het bestuur hoopt dat vele leden bij deze kranslegging acte de préséance zullen geven en verzoekt u hierbij, in geval dat u teamleider bent, deze mail door te sturen naar uw spelers/speelsters en/of ouders.