AFC - Scheveningen met voorbeschouwing

Scheveningen op bezoek in Amsterdam.

Nog twee wedstrijden resten er nog tot de winterstop. Dan kunnen we ook de stand op maken van de eerste seizoenshelft. Tot die tijd kan er natuurlijk nog van alles gebeuren en kan ook de ranglijst nog flink veranderen. Erg voor de hand ligt dat overigens niet.
Onze tegenstander van zaterdag is voor de tweede keer op bezoek op Goed Genoeg en heeft geen al te beste herinneringen aan de vorige versie. AFC won afgetekend op zondag de 5e mei en kon meteen de kampioensvlag hijsen.  Dit seizoen is het nog lang niet zo ver. Een groot deel van de teams is nog meer aan elkaar gewaagd dan vorig jaar en wekelijks worden we geconfronteerd met enorme verrassingen in deze spannende competitie.
Echte makkelijke tegenstanders zijn er niet. Onze tegenstander van zaterdag zette in november een fraai reeks neer met een gelijkspel tegen de beloften van Sparta en een prachtige overwinning tegen Jong Volendam en natuurlijk de klapper thuis tegen de mannen van Spakenburg die  op een spectaculaire 5-0 nederlaag werden getrakteerd . Daarna een verliespartij in Maassluis en vorige week een minimale 1-0 nederlaag tegen IJsselmeervogels. Volgens betrouwbare berichten had daar veel meer in gezeten voor de “ Schollekoppen “.
AFC is dus gewaarschuwd voor deze taaie tegenstander die in de openingswedstrijd het vorige seizoen thuis knap gelijk speelde tegen de onzen.
Het kan dus alle kanten op zaterdagmiddag. De Reds hebben de punten nodig om aansluiting te houden met de top en Scheveningen kan de punten goed gebruiken.
Met slechts 19 doelpunten tegen staat Scheveningen samen met Quick Boys wat tegendoelpunten betreft op een gedeelde 3e plaats in onze competitie, veel beter dan de huidige 15de plaats. Onze aanvallers zijn dus gewaarschuwd.
Het vertrouwen bij onze mannen is groot en met de juiste focus en wedstrijdinstelling moeten de punten in de hoofdstad kunnen blijven. Het strijdplan van onze trainer Landvreugd zal samen met de inzet van de onzen bepalend zijn voor het resultaat.
Zoals iedere week is er op de andere velden weer volop spanning en sensatie!
Wij kijken uit naar de stand op zaterdagavond!!

Jonkheer Adrien van Rossum de Gaulin jr.

De wedstrijdbal en programmablad AFC-Thuis is aangeboden door De Kredieter

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Rivo Smit

Misschien wel leuk om vooraf eens naar bv. JO15-1 – PEC Zwolle JO15-1 of naar JO19-2-Quick Boys JO19-1 te gaan kijken. Aanvang beiden om 12.30 uur.