AFC - Scheveningen met verslag, TV samenvatting en foto's

AFC BLIJFT KOPLOPER NA OVERTUIGENDE ZEGE OP SCHEVENINGEN 

AFC en Scheveningen hebben aan de Zuidas geen spektakelstuk afgeleverd. Daarvoor waren The Reds te dominant en was Scheveningen te afwachtend. Vooral in de eerste helft deelde het team van trainer Benno Nihom de lakens uit. Voor rust leverde dat niet meer op dan een 1-0 voorsprong, ook omdat het tempo wat te laag was.  Na de thee werd het al snel 2-0 voor de thuisploeg, waarna een tegengoal van Scheveningen de spanning even terug bracht in de wedstrijd. Maar omdat AFC dit doelpunt al snel beantwoordde met een derde goal was de wedstrijd definitief beslist. In de slotfase bepaalde de koploper de eindstand op 4-1. Omdat alle hoog geklasseerde ploegen wisten te winnen blijft het na veertien wedstrijden zeer spannend in de top van de Tweede Divisie.

Het is lekker weer vandaag. Volgens de media zelfs de warmste 12 november ooit. Opwarming van de aarde, wen er maar aan, ook op sport Goed Genoeg! We ontvangen SVV Scheveningen dat na dertien wedstrijden in de onderste regionen staat. Wel met een aardige voorsprong op TEC en OFC, de nummers zeventien en achttien en dat moet voor de Schollekoppen een geruststelling zijn. De ploeg van trainer John Blok verraste onlangs in Katwijk titelkandidaat Quick Boys, het is dus wel oppassen vanmiddag. AFC is de laatste tijd erg goed op dreef, won de laatste vier wedstrijden en is koploper. Worden er buitenhuis wel eens wat punten gemorst, The Reds wisten op sportpark Goed Genoeg alle zes wedstrijden te winnen. Hopelijk kunnen we om een uur of vijf nummer zeven begroeten.

Als de spelers onder leiding van scheidsrechter Remco Schut het kunstgras betreden zien we dat Joël Tillema weer terug is in de basis. Hij vervangt Djuric Ascension op de rechtervleugel. Djuric start dit keer op de bank. Darren Maatsen is door een hardnekkige blessure nog steeds niet van de partij, maar er is hoop dat hij binnenkort weer mee kan doen.

Na het eerste fluitsignaal wordt al snel duidelijk wat de verhoudingen in het veld zijn. Onze jongens laten de bal goed rond gaan, delen af en toe een speldenprik uit en Scheveningen trekt zich terug op eigen helft. Heel veel gevaar heeft keeper Sven van der Maatsen nog niet te duchten op enkele loopacties van Joël Tillema na. Het levert AFC enkele corners op, een schot van Melvin Platje vliegt over het Scheveningse doel. De grootste kans is voor Splinter de Mooij na een pass van Joël, maar het lukt hem net niet de bal over Van der Maatsen te lobben. Het is zoeken voor AFC naar een openingsgoal, maar onze spitsen Raily Ignacio en Mekvin Platje zijn nog niet helemaal warm gedraaid. Aan de andere kant van het veld heeft onze keeper nauwelijks wat te doen. Onze defensie, de minst gepasseerde van de Tweede Divisie, wordt niet op de proef gesteld. En net als het gemopper op de tribune aanzwelt, omdat het nog steeds 0-0 staat wordt Raily Ignacio goed aangespeeld door Guus van Weerdenburg en kogelt onze topscorer aller tijden in de 40e minuut de bal van buiten de ‘16’ kiezelhard in de touwen. Het is 1-0 en met die stand zoeken de ploegen hun kleedkamer op.

De spelers staan weer op het veld, gewisseld is er niet. De verwachting is dat Scheveningen  in het tweede bedrijf wat aanvallender gaat spelen. En inderdaad, de eerste corner is al direct voor de Schollekoppen en ook hierna proberen onze gasten de bakens te verzetten. De beloning blijft vooralsnog uit en als Dalian Maatsen in de 53e minuut Van der Maaten verrast met een rollertje in de uiterste hoek lijkt de wedstrijd beslist. Maar het loopt toch een beetje anders omdat AFC wat gas terugneemt en Scheveningen een tijdje het initiatief laat. Dat was ook bij vorige wedstrijden (Spakenburg, Jong Volendam en Noordwijk) het geval, met alle gevaren van dien. Oud-prof Lex Immers  benut in de 62e minuut de ruimte op het middenveld en via Rodny Lopes Gabral zeilt de bal over Dalian Maatsen heen recht in de voeten van Mike de Niet. De inzet van de topscorer van Scheveningen wordt in eerste instantie nog geweldig gepakt door onze keeper, maar Gijs van Zetten is kansloos als De Niet de rebound in het doel glijdt. 2-1 en er gloort weer hoop in de Scheveningse harten.

Nog ruim een kwart wedstrijd te gaan, er kan nog een hoop gebeuren. Maar de wedstrijd wordt weer in het slot gegooid na een prima pass van Guus van Weerdenburg op Cody Claver die op zijn beurt Melvin Platje bij de eerste paal weet te vinden. Een mooie spitsengoal. Het is 3-1 en Scheveningen heeft hierna nog éen kans om deze achterstand te verkleinen. Het schot van Mehmet Aldogan na een pass van Immers lijkt doel te treffen, maar Gijs tikt de bal formidabel uit de hoek. In de 79e minuut maakt Raily na een fraaie voorzet van Matthijs Jesse met zijn achtste goal van dit seizoen aan iedere twijfel een eind. De laatste tien minuten zijn volledig voor AFC en er zijn kansen genoeg om de score nog een beter aanzien te geven. Zo worden twee voorzetten van Cody en Matthijs op een haar na gemist door Oussama Siali, die in het veld is gekomen voor Raily. Als scheidsrechter Schut voor het laatst fluit is het 4-1, een prima resultaat. AFC speelde vandaag met een hecht team, dat goed stond en had met Cody Claver, Guus van Weerdenburg en Joël Tillema verschillende uitblinkers in huis. De man of the match was dit keer ongetwijfeld Dalian Maatsen, die verdedigend én aanvallend indrukwekkend speelde.

Per saldo stellen we vast dat ons aller eerste voor de vijfde keer oprij wint en dit seizoen alle zeven thuiswedstrijden heeft gewonnen. ‘Pas mal’! Maar ook onze concurrenten doen het heel goed. We staan na veertien wedstrijden maar een banddikte voor op HHC Hardenberg, De Treffers, Quick Boys en Katwijk. Zaterdag aanstaande gaan we in Katwijk op bezoek bij de ‘Snelle Jongens’. Als trotse koploper, vol goede moed. Noblesse oblige!

MvdW

Opstelling AFC:  Gijs van Zetten, Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Guus van Weerdenburg (80’ Djuric Ascencion), Joël Tillema (80’ Kenny Teijsse), © Milan Hoek, Kevin Visser (73’ Noa Benninga), Splinter de Mooij, Cody Claver, Melvin Platje (73’ Matthijs Jesse) en Raily Ignacio (83’ Oussama Siali).

Voor de TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier 

Wil je een compilatie van de 9 wedstrijden in de 2e Divisie in 11 minuten bekijken klik dan hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier