AFC - Quick Boys met voorbeschouwing

Toegang uitsluitend voor AFC leden. Helaas geen toegang voor Quick Boys supporters en niet-leden. Strenge controle.

AFC tegen Quick Boys op zoek naar eerste zege van het seizoen

Zaterdag aanstaande  speelt ons aller eerste tegen de Katwijkse Voetbalvereniging Quick Boys. Een prachtige club met veel leden en een uniek complex in de duinen, volgens velen het mooiste van Nederland. Op 1 februari jl. vierden de Blauw Witten het honderdjarig bestaan. Op het hoogste amateurniveau, want Quick Boys promoveerde in seizoen 2018-2019 naar de Tweede Divisie. De (oude) club van Dirk Kuyt stond afgelopen seizoen op een veertiende plaats, toen de competitie door het Corona virus na 24 wedstrijden werd gestaakt. Eén van de wedstrijden die niet doorging was AFC-Quick Boys. Dus bleef het vorig seizoen bij het duel op Sportpark Nieuw Zuid tussen Quick Boys en AFC, het eerste competitieduel uit de lange geschiedenis van beide clubs. Op 23 november 2019 werd het 1-1 in een matige wedstrijd waarin voor rust Tommy Bekooy Quick Boys aan de leiding bracht uit een vrije trap en captain Milan Hoek voor AFC tegen scoorde uit een artistieke penalty. Ongetwijfeld met mixed feelings, want Milan droeg jarenlang het shirt van Quick Boys, net als AFC-spits Yordi Teijsse. De regerend kampioen stond na 24 wedstrijden op een derde plaats, vier punten achter Katwijk. AFC had toen nog alle hoop de koploper te achterhalen, maar die hoop kon helaas niet omgezet worden in daden.

Inmiddels is het seizoen 2020-21 ‘gewoon’ van start gegaan en hebben dezelfde 18 verenigingen weer nieuwe kansen en dromen. Met soms sterk gewijzigde selecties. TEC telt bijvoorbeeld 20 (!) nieuwe spelers en wil op die manier aansluiting vinden bij de top van de Tweede Divisie. De technische staf van Quick Boys zat ook niet stil. Verdediger Nigel Ogid Nwankwo (SVV Scheveningen), middenvelders Ricky van Haaren (Olimpia Grudziadz, Polen) en Nick Runderkamp (FC Volendam) en aanvallers Enzo Stroo (Top Oss), Fernando Lewis (Willem ll) en Youssef Blei (FC Volendam) vonden hun weg naar Sportpark Nieuw Zuid. Verschillende spelers vertrokken, waaronder Dennis van der Plas (Rijnsburgse Boys), ‘good old’ Dennis Kaars (HBOK) en Raymond de Waard (ADO’20). Bij AFC maakten 3 nieuwe spelers hun opwachting: verdediger Guus Weerdenburg (Katwijk) en de middenvelders Joël Tillema en Oussama Siali (FC Lisse). Daar stond het vertrek tegenover van Jonathan Richard (HBOK), Daley Groenewegen (VVOG), Tiemen van Hezel (Swift), Sam Nijpels en Sharique Hovenkamp (AFC Zaterdag 1 en Nick van der Velden (gestopt, nu assistent-trainer AFC 1).

De eerste competitieronde toonde aan dat de verschillen in de Tweede Divisie dit seizoen wel eens heel klein kunnen zijn. Alleen Katwijk boekte in Maassluis een knappe overwinning op Excelsior met 2 doelpunten verschil. Verder waren er vier zeges met 1 doelpunt verschil en vier gelijke spelen. Quick Boys boekte thuis een zwaar bevochten overwinning op GVVV. Na een 1-0 achterstand direct na rust kopte goalgetter Tommy Bekooy, die we ook goed kennen van zijn periode bij VVSB, in de 73e minuut de gelijkmaker in de touwen. De wedstrijd kon alle kanten op. Het team van trainer Erwin Grünholz was de gelukkigste. Pal voor tijd tikte Jan-Willem Kamp uit een voorzet van links de winnende goal voor Quick Boys binnen, goed voor drie punten.

AFC speelde de eerste wedstrijd uit tegen Noordwijk. Net als vorig seizoen werd het op Sportpark Duinwetering 2-2 met een ruststand van 1-1. Voor rust scoorde eerst Segun Owobowale met een kopbal voor de thuisploeg waarna goalgetter Raily Ignacio hetzelfde deed voor AFC. Was de eerste helft nogal gezapig, in het tweede bedrijf gingen alle remmen los en bracht Mark Kruijs Noordwijk aan de leiding. De wedstrijd leek in de 70e minuut beslist na het uitvallen van Tim Linthorst. Omdat de wissels op waren moest de ploeg van Ulli Landvreugd met 10 man verder. De druk van Noordwijk was groot en de kansen stapelden zich in deze fase op. Toch was het AFC wat ten slotte scoorde na een corner van Robbert Schilder die het laatst werd aangeraakt door de keeper van Noordwijk.

Wat gaat het zaterdag aanstaande worden op het ingrijpend verbouwde Sportpark Goed Genoeg? Het zal erom spannen. De Blauw Witten zullen met veel vertrouwen naar Amsterdam zijn afgereisd na de knap uit het vuur gesleepte winst op GVVV, The Reds hebben het thuisvoordeel en zijn nog steeds regerend kampioen. Noblesse oblige!

De aandacht zal vooral gericht zijn op de doelpuntenmachines van AFC en Quick Boys, Raily Ignacio en Tommy Bekooy, maar er zijn nog veel meer spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Wat dat betreft kunnen Yordi Teijsse en Joël Tillema van zich doen spreken en kunnen zo we de eerste zege van ons aller eerste optekenen. We gaan het allemaal zien en hopen op een geweldige wedstrijd met veel doelpunten. Succes!

MvdW