AFC - Quick Boys met verslag

Raily Ignacio laat Quick Boys volkomen kansloos

AFC heeft de eerste zege van het nieuwe seizoen te pakken. Quick Boys kwam er in de tweede competitieronde in Amsterdam niet aan te pas en liep door toedoen van Raily Ignacio tegen een fikse 5-1 nederlaag aan. De goalgetter van AFC speelde een uitstekende wedstrijd en onderstreepte dat met vier doelpunten, twee voor en twee na de thee. Quick Boys wisselde drie keer in de rust. Deze gok pakte verkeerd uit door het uitvallen van Jeroen Tesselaar waardoor de ploeg van trainer Edwin Grünholz in de 58e minuut met 10 man kwam te staan.

Vandaag spelen we sinds lange tijd weer een wedstrijd op Sportpark Goed Genoeg, dat een metamorfose ondergaat en door de coronasituatie met de nodige beperkingen toegankelijk is. De laatste thuiswedstrijd vond begin maart plaats. In het zonnetje werd IJsselmeervogels toen volkomen verdiend met 2-0 geklopt op het nieuwe kunstgras. Ook nu is het prachtig weer en we tekenen voor hetzelfde sportieve scenario tegen Quick Boys, dat de eerste wedstrijd van de competitie met 2-1 wist te winnen van GVVV. Een felbevochten zege die vlak voor tijd tot stand kwam via een intikkertje van Jan-Willem Kamp. AFC startte de competitie uit met een 2-2 gelijkspel tegen Noordwijk en daar mochten The Reds blij mee zijn want de laatste 20 minuten speelde het team van trainer Ulli Landvreugd door een blessure van Tim Linthorst met 10 man. Nu dus tegen het 100-jarige Quick Boys, waartegen AFC pas één keer speelde in competitieverband. Op 23 november 2019 werd het 1-1 in Katwijk. Captain Milan Hoek maakte met een fraaie stift van elf meter de gelijkmaker voor AFC tegen zijn oude club waar hij in de periode 2013-2017 in de hoofdmacht speelde.

Als de spelers het veld betreden zien we dat Quick Boys met dezelfde basis begint als tegen GVVV. De basis van AFC is op vier plaatsten gewijzigd in vergelijking tot het treffen met Noorwijk. Guus van Weerdenburg en Tim Linthorst zijn vandaag niet beschikbaar, Derre Kwee en Fouad Belarbi beginnen op de bank. Gevero Markiet, Robbert Schilder, Kenny Teijsse en Oussama Sialli nemen hun plaatst in. Gevero en Robbert in het hart van de verdediging, Oussama rechts voor en Kenny op zijn vertrouwde plek op het middenveld.

Als scheidsrechter Wouter Wiersma de wedstrijd op gang heeft gefloten wordt al snel duidelijk dat Quick Boys zich terugtrekt op eigen helft en hoopt op een snelle counter. AFC maakt het spel en wordt daar na 10 minuten al voor beloond als Raily Ignacio een voorzet intikt via het been van zijn belager Jeroen Tesselaar. Raily blijft gevaarlijk en is via een solo op de linkerflank dichtbij zijn tweede doelpunt. Een vrije trap van Robbert Schilder eindigt in de armen van keeper Paul van der Helm. In de 21e minuut is het wél raak als een voorzet op Raily de arm van Jeffrey Ket raakt. Scheidsrechter volgt het boekje en legt de bal op de stip klaar voor Milan Hoek die Van der Helm kansloos laat. 2-0 en de wedstrijd lijkt al bijna beslist.

Maar het loopt toch nog een beetje anders omdat onze gasten na een minuut of dertig een beetje uit hun schulp kruipen. Een mooi schot van Ricardo Kuyvenhoven onderstreept de wat grotere dadendrang van de Blauw Witten. Aan de andere kant is Joël Tillema, vorig seizoen actief voor Rijnsburgse Boys, 2 keer dicht bij een derde AFC- goal. Het is weer een echte wedstrijd, zeker na de 2-1 van Olaf van der Sande in de 36e minuut, die een steekpass van Ricky van Haaren fraai achter onze keeper schiet. AFC schrikt, kiest weer voluit voor de aanval en wordt hiervoor nog voor rust voor beloond. Niet via een aanval over de rechtervleugel, maar dat had wel makkelijk gekund via Oussama Sialli, vorig seizoen nog bij FC Lisse actief, en Dalian Maatsen, die allebei een uitstekende wedstrijd spelen. De derde goal komt door het midden tot stand via een combinatie van Joël Tillema en Raily, die elkaar heel goed weten te vinden. De goal komt op naam van Raily die de bal onder keeper Van der Helm doorschuift. Het is 3-1 en met die meer dan verdiende voorsprong van AFC zoeken de spelers de kleedkamer op.  

Ulli Landvreugd heeft op dat moment weinig te klagen. Zijn team speelt goed en met een beetje geluk kan de voorsprong nog worden uitgebreid. Voor Edwin Grünholz is de situatie compleet anders. Om de bakens te verzetten wisselt hij drie spelers in de rust, Ulli start de tweede helft met een ongewijzigd team. De keuze van Grünholz houdt in dat er niet meer gewisseld kan worden als er een speler geblesseerd uitvalt, zoals vorige week bij AFC gebeurde, toen Tim Linthorst met een blessure het veld moest verlaten. Een gok dus.

De wedstrijd, die in de eerste helft vaak sprankelend was zakt in de tweede helft, een beetje in. Het tempo ligt wat lager, het lijkt erop of beide teams zich bij deze stand hebben neergelegd. In de 58e herhaalt het ‘Tim Linthorst scenario’ zich maar nu voor Quick Boys als Jeroen Tesselaar met een blessure uitvalt. Er is ook nu misgegokt. De ploeg van Grünholz moet met 10 man verder en dat is veel te veel van het goede. De wedstrijd is een half uur voor het eind in feite beslist. De vraag is alleen of de score nog verder oploopt. Gelukkig voor het thuispubliek wordt die vraag bevestigend beantwoord door onze jongens. In de 73e minuut is Raily attent bij de tweede paal bij een voorzet van Oussama van links en pal voor tijd is het weer Raily die een voorzet van Tillema in de touwen tikt.

5-1 dus, een bijzonder mooi resultaat. AFC speelde vooral voor rust erg goed en had geen zwakke plekken in de ploeg. Uiteraard was Raily met vier goals de grote uitblinker, maar het was ook goed om te zien dat hij met Joël een trefzeker tandem vormt. Dit alles biedt perspectief voor de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zondag in Groesbeek tegen onze vrienden van De Treffers. Succes!

MvdW

Opsteling AFC: Patrick Zonneveld, Dalian Maatsen, Gevero Markiet (82. Djuric Ascension), Robbert Schilder, Cody Claver, Kenny Teijsse, © Milan Hoek, Joël Tillema, Oussama Sialli (78. Fouad Belarbi), Raily Ignacio en Melvin Grootfaam (74. Yordi Teijsse).

Voor de samenvatting en interviews zie AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier