Verslag: AFC - Quick Boys 3 - 0

Verslag: AFC - Quick Boys 3 - 0

QUICK BOYS VEEL TE SNEL VOOR FUTLOOS AFC

AFC leed op sportpark Genoeg Genoeg de eerste nederlaag van het seizoen tegen Quick Boys. Het was een verdiende zege van de blauw-witten, de allereerste op de The Reds ooit. De ploeg uit Katwijk aan Zee speelde dynamischer, combineerde beter en kreeg voor én na rust de meeste kansen. AFC kon aanvallend geen vuist maken en gaf defensief te veel ruimte weg over de vleugels. Toch had het anders kunnen lopen als een knal van Matthijs Jesse in de eerste helft niet over maar in het doel was beland. Nu bleef het 0-1 tot de rust door een vroege goal van de blauw-witten, een voorsprong die in de tweede helft naar 0-3 werd uitgebouwd door enkele snelle jongens van Quick Boys.

Het is vandaag fantastisch weer om te voetballen. Zonnig, maar door een beetje wind niet te warm. Het net gespoten kunstgras van Goed Genoeg ligt er uitnodigend bij als de ploegen hun opwachting maken onder aanvoering van de scheidsrechter van dienst, Nick Tunnissen. AFC trainer/coach Benno Nihom start met dezelfde basis als tegen Spakenburg, waar een week eerder zo knap met 0-2 van was gewonnen. Dus met o.a. Dalian Maatsen en Raily Ignacio op de bank én in de wetenschap dat de ziekenboeg nog steeds veel te goed is gevuld. Benno kan daardoor niet beschikken over Soufiane Hetli, Marciano Mengerink, Splinter de Mooij, Segün Owobowale, Melvin Platje, Joël Tillema en Guus van Weerdenburg. Je hoort hem desondanks niet klagen, sterk! Benno’s collega Thomas Duivenvoorde heeft na de nederlaag van vorige week tegen HFC wel enkele veranderingen doorgevoerd. Vanmiddag staan Nigel Nwankwo en Jason Meerstadt in de basis, Nick Broekhuizen begint op de bank, Jan-Willem Kamp staat dit keer niet op het wedstrijdformulier. Net als goalgetter Raily bij AFC begint die andere doelpuntenmachine Danny van den Meiracker bij de blauw-witten op de bank. Voor het eerste fluitsignaal wordt Cody Claver door de voorzitter én vice-voorzitter van AFC, Brian Speelman en Remco Post, gehuldigd voor het spelen van zijn honderdste wedstrijd voor AFC.

De bal rolt en al snel krijgt Quick Boys een aardige kans. Gelukkig vliegt de vrije trap rand strafschopgebied in de AFC-muur en krabbelt Gevero Markiet na een behandeling met een natte spons weer op. Snel wordt duidelijk dat onze gasten uit Katwijk aan Zee meer aanvallende bedoelingen hebben dan onze jongens. Vooral over links heeft Gladwin Curiel zijn handen vol aan de 19-jarige Sem van Duijn. Toch ligt een mooie combinatie op de rechtervleugel aan de basis van de openingsgoal van Quick Boys. Rechtsbuiten Ravelino Junte passt op de naar voren gespurte Chima Bosman, die de bal niet voorzet, maar direct in de korte hoek schiet. Gijs van Zetten laat zich verrassen en het is na 17 minuten 0-1. Niet veel later is het bijna gelijk als Noa Benninga na een pass van Milan Hoek goed doorgaat ter hoogte van de achterlijn en keeper Paul van der Helm de bal voor de voeten tikt van Matthijs Jesse. Een 100% kans van heel dichtbij, maar de inzet van Matthijs is te wild en vliegt hoog over de lat. Zonde! Dit te meer omdat AFC niet meer gevaarlijk is in de eerste helft. Quick Boys wel, maar gelukkig mist Sem van Duijn maar net een mooie voorzet van Ravelino Junte bij de tweede paal, een lepe voorzet van Van Duijn wordt andersom vlak voor rust net niet verzilverd door Junte.

1-0 dus, hopelijk komen The Reds in de tweede helft beter voor de dag. Eerder dan te doen gebruikelijk wordt er bij AFC gewisseld en verlaten No Benninga, Darren Maatsen en Oussama Siali in de 54e minuut het veld voor Julian van der Greft, Milan Eliaser én Raily Ignacio. Raily valt iets te gedreven in en ontvangt bij zijn eerste actie een gele kaart. Daarna is hij regelmatig te vinden in de punt van de aanval op zoek naar een doelpunt. Zo ook in de 59e minuut maar een overtreding op hem wordt niet zo beoordeeld door de scheidsrechter en de lange bal van Van Meerstadt op Sem van Duijn sorteert maximaal rendement als de snelle linksbuiten Gevero Markiet eruit sprint en vervolgens Gijs van Zetten passeert met een geplaatst schot in de bovenhoek. Een beauty! Na dit doelpunt in de 59e minuut volgen in totaal nog vijf wissels maar de wedstrijd is wel gespeeld, zeker als invaller Nick Broekhuizen 0-3 laat aantekenen na een intelligente pass van Levie van Duijn. In deze fase heeft AFC de pech dat een doeltreffende kopbal van Raily na een perfecte voorzet van invaller Nigel Hasselbaink wegens leunen wordt afgekeurd. Vlak voor tijd scoort Raily nog eens maar dat doelpunt wordt wegens buitenspel terecht niet geteld. Enkele corners van AFC sorteren ook geen effect. De defensie van Quick Boys geeft onder regie van de goed spelende Guus Offerhaus (overgekomen van HFC) tot de laatste minuut geen krimp.

Als scheidsrechter er na 93 minuten een eind aan maakt is de eerste nederlaag van deze competitie een feit. AFC zat een groot deel van de wedstrijd niet goed in de wedstrijd, was voorin ongevaarlijk en wist maar moeilijk om te gaan met de bewegelijke voorhoede van een sterk spelend Quick Boys, dat voor het eerst in de geschiedenis van The Reds won. Een verrassende uitslag dus, maar ook op enkele andere velden vielen opvallende resultaten te noteren. Zo verloor Katwijk thuis met 0-2 van Spakenburg, verloor Rijnsburgse Boys thuis met 0- 1 van ADO’20, verloor HFC met 0-1 thuis van GVVV en won Scheveningen met 5-0 (!) thuis van De Treffers. Een rare middag dus, die er onder de streep toe leidt dat HHC Hardenberg na vijf wedstrijden de trotse koploper is met 15 punten en AFC nog steeds tweede staat met tien punten. Katwijk, HFC en ADO’20 hebben ook tien punten, maar een minder doelsaldo.  Quick Boys heeft negen punten, maar moet nog een uitwedstrijd inhalen tegen Rijnsburgse Boys. Geen makkie! Nog 29 wedstrijden te gaan, een spannende strijd wacht ons, want ook Spakenburg doet dit seizoen beslist mee om te prijzen. Zaterdag aanstaande uit naar GVVV, dat zaterdag jl. dus voor het eerst won. Hopelijk pakken we in Veenendaal de winnende draad weer op. Succes!

MvdW

Opstelling AFC: Gijs van zetten, Gladwin Curiel, Gevero Markiet, Tim Linthorst, Cody Claver, Djuric Ascension (79’ Dalian Maatsen), © Milan Hoek, Noa Benninga (54’ Julien van der Greft), Darren Maatsen (54’ Milan Eliaser), Oussama Siali (54’ Raily Ignacio) en Matthijs Jesse (79’ Nigel Hasselbaink).

Voor de TV – samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier 

Voor foto’s zie ons AFC Fotoalbum of klik hier