AFC - Quick Boys 1 - 0 met verslag, TV samenvatting en foto's

KOPLOPER AFC WINT IN EXTREMIS VAN QUICK BOYS

AFC heeft de belangrijke wedstrijd tegen Quick Boys met 1-0 gewonnen. De winnende treffer werd pas in de 90e minuut gemaakt door Tim Linthorst. Tien minuten voor dit doelpunt kropen The Reds door het oog van de naald toen topschutter El Kachati voor de blauw-witten een penalty miste. Met een katachtige reactie stopte Gijs van Zetten de bal en maakte vervolgens ook de rebound van Van den Meiracker onschadelijk. Formidabel! Door deze uitslag en de resultaten op de andere velden blijft ons aller eerste koploper met minieme voorsprong op Rijnsburgse Boys en Katwijk. Nog twee wedstrijden te gaan. Bloedspannend!

Vandaag treffen we Quick Boys op een zonovergoten Goed Genoeg. De ‘snelle jongens’ staan na een geweldige tussensprint op een vierde plaats en kunnen met drie wedstrijden te gaan zelfs nog kampioen worden. Maar dan moeten de nummers 1 t/m 3, AFC, Rijnsburgse Boys en Katwijk, alles verliezen en dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Neemt niet weg dat Quick Boys een sterke ploeg heeft die strijd voor de derde periode. Het wordt vanmiddag voor AFC een zware kluif, want de in grote vorm verkerende blauw-witten hebben met Youssef El Kachati, volgend seizoen bij Telstar te bewonderen, de topscorer van de Tweede Divisie in huis. Plus de altijd gevaarlijke doelpuntenmachine Danny van den Meiracker. Gelukkig beschikken The Reds over de minst gepasseerde defensie van deze competitie. Hopelijk weten onze spitsen het net weer eens te vinden, want daar ontbreekt het de laatste tijd een beetje boel aan.

Als we naar de opstelling van beide teams kijken zijn er weinig verrassingen te noemen. In vergelijking tot vorige zaterdag tegen OFC (2-0 in blessuretijd) ontbreekt Jan-Willem Kamp bij Quick Boys. Voor hem speelt Jeffrey Ket. AFC begon de laatste, de met 0-2 gewonnen  wedstrijd tegen Scheveningen, met Soufiane Hetli in de basis. Nu start Melvin Platje en vormt hij met Raily Ignacio het aanvalsduo van The Reds. Als scheidsrechter Wim Bronsvoort voor het eerst fluit weet AFC zich vocaal flink gesteund door een groep meest jeugdige supporters en dat geeft heel wat sfeer op sportpark Goed Genoeg. De eerste aanval is voor AFC. Helaas schat Raily de mooie voorzet van Joël Tillema niet op waarde en maait over de bal heen. Hierna laat de aanval van Quick Boys zijn tanden zien. Gelukkig grijpt Gijs van Zetten in na een fraaie pass van Nick Runderkamp en helpt de paal een handje mee als El Kachati uit een moeilijke hoek een voorzet probeert te verzilveren. De rebound wordt door Bram Franken hoog overgeschoten. De toon is gezet! Hoewel de blauw-witten in deze fase wat sterker zijn krijgt AFC toch twee kansen om de score te openen. Allereerst mist Raily een voorzet van Joël op een haar waarna onze topspits door een prachtige pass van Djuric Ascension én een felle sprint alleen voor keeper Paul van der Helm verschijnt. Zijn inzet is helaas niet scherp genoeg en Van der Helm weet het schot te keren.

Er staat in de eerste helft nog een minuut of twintig op de klok en het spel golft heen en weer. AFC krijgt de meeste corners, Quick Boys de beste kansen. Franken schiet net naast na een pass van Runderkamp en niet veel later is El Kachati gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Na een overtreding op Tyronne Owusu net buiten het strafschopgebied mag Franken aanleggen. De bal raakt het hoofd van Joël Tillema in de muur die groggy ter aarde stort. Gelukkig kan Joël de wedstrijd voortzetten. Nog steeds 0-0 en met die stand bereiken we de rust, ook omdat een schot van Guus van Weerdenburg klemvast wordt gepakt door Van der Helm. We zullen na rust uit een ander vaatje moeten tappen, want Katwijk staat inmiddels met 1-0 voor tegen Kozakken Boys. Rijnsburgse Boys staat in eigen huis  nog met 0-0 gelijk tegen Spakenburg.

Wat gaat AFC-trainer Benno Nihom in de theepauze doen? Een gelijkspel is waarschijnlijk niet genoeg om goed te blijven meedoen in de titelrace. Meestal wacht onze trainer/coach nog wel even met wisselen, maar nu niet. Direct vanaf het begin van de tweede helft maakt Gladwin Curiel zijn opwachting als rechtsachter, schuift de weer goed spelende Djuric Ascencion  door naar het middenveld en blijft Segün Owobowale achter in de kleedkamer. Collega assistent-trainer Mourad Mghizrat, die vandaag de zieke Edwin Grünholz vervangt, begint met dezelfde elf aan het tweede bedrijf, hij heeft ook weinig reden tot klagen. Onze jongens beginnen goed. Een pass van Joël op Melvin Platje levert een kansrijke positie op voor onze spits maar Nigel Nwankwo klaart uiteindelijk de lucht voor Quick Boys. Op de linkerflank proberen Cody Claver en Guus een doorbraak te forceren, maar de blauw-witte defensie geeft geen krimp. In de 54e minuut kopt Raily bij de tweede paal een voorzet net naast. Het is voorlopig de laatste kans van AFC dat steeds meer het initiatief aan Quick Boys moet laten. Dit ondanks de komst van Matthijs Jesse voor Melvin Platje in de 64e minuut. In de 75e minuut komen Tim Linthorst en Soufiane Hetli in het veld voor Guus en Djuric. Het is langzamerhand echt heel spannend en nog steeds 0-0 omdat Runderkamp en El Katachi hun schoten resp. net naast en over zien vliegen.

In het laatste kwartier gaan beide ploegen tot het uiterste, willen die winnende goal per se forceren. Gevero Markiet assisteert inmiddels Raily in de spits, Tim Linthorst is nu het slot op de AFC-deur. Twee jonge spelers van AFC onderscheiden zich, in positieve én negatieve zin. Allereerst Soufiane Hetli, die makkelijk passeert, gevaarlijk is, en Raily in staat stelt te scoren. Helaas constateert de assistent-scheidsrechter buitenspel.  Maar Soufiane speelt ook af en toe met vuur en dat moet hij tegen een heel sterk counterend Quick Boys niet doen. Na balverlies van onze youngster zet Van den Meiracker El Kachati aan het werk, in de vrije ruimte. Het is een grote kans om op 0-1 te komen maar Gladwin Curiel, een tweede speler afkomstig uit de O 21, troeft de vedette van Quick Boys op een geweldige manier af. In de 78e minuut weer balverlies van Soufiane, hoewel de scheidrechter dit keer wel had kunnen fluiten voor een overtreding. De bal belandt na een snelle aanval bij Runderkamp. Zijn voorzet gaat tegen de arm van Gladwin Curiel. Alles wat Quick Boys is schreeuwt om een penalty en die roep wordt gehonoreerd door de scheidsrechter. Wat een drama! El Kachati, de topscorer van de Tweede Divisie, gaat voor zijn 25e doelpunt maar Gijs van Zetten denkt daar anders over. Hij duikt de bal uit de hoek. De rebound komt voor de voeten van die andere doelpuntenmachine, Danny van den Meiracker, maar ook diens inzet pakt Gijs. Wat een geweldige prestatie!

AFC is dus nog steeds in de titelrace. Nog 10 minuten te gaan. Bij veel AFC’ers loopt de hartslag nu wel heel erg snel op. Een schot van El Kachati wordt door Gijs uit het doel gemept, de rebound verdwijnt via een kopbal van Van den Meiracker in zijn veilige handen. Aan de andere kant missen Gevero Markiet uit een corner en Raily na een verre uittrap van Gijs allebei een 100% kans. In de 87e minuten passeert El Kachati eindelijk onze keeper na een mooie pass van Owusu, maar het is gelukkig buitenspel. En net als ‘vriend en vijand’ aan een gelijkspel denken valt ie in de 90e minuut toch. Soufiane brengt de bal in het strafschopgebied, de bal blijft door het storende werk van Gevero Markiet een beetje hangen en vervolgens schiet Tim Linhorst de bal met een halve omhaal in de uiterste hoek. 1-0 en Goed Genoeg staat spreekwoordelijk in vuur en vlam. Nog 4 minuten blessuretijd en de wedstrijden tegen OFC  en Noordwijk, toen een voorsprong op het allerlaatste moment nog werd weggegeven, dringen zich op. Maar ditmaal loopt het goed af voor AFC en is door de gestopte penalty en de ‘alsnog goal’ van Tim weer een stukje geschiedenis geschreven door ons aller eerste. Proficiat!

Omdat ook Rijnsburgse Boys en Katwijk hun wedstrijd wisten te winnen blijft het dit seizoen tot het laatste moment nog super spannend aan de kop van de ranglijst. Nog maar twee ronden te gaan. Koploper AFC speelt tegen OFC (uit) en Excelsior Maassluis (thuis), Rijnsburgse Boys nog tegen Jong Volendam (uit) en Noordwijk (thuis), Katwijk tegen FC Lisse (uit) en Spakenburg (thuis). De titelrace is zeker nog niet beslist, alles moet in de komende weken uit de kast. Vooral aanvallend kan het nog wel een beetje beter. Defensief mogen we zeker niet klagen getuige de 14 (!) clean sheets van Gijs. Veel succes!

MvdW

Opstelling AFC: Gijs van Zetten, Djuric Ascension (’75 Soufiane Hetli), Dalian Maatsen (’85 Kevin Visser), Gevero Markiet, Guus van Weerdenburg (’75 Tim Linthorst), Cody Claver, © Milan Hoek, Segün Owobowale (46’ Gladwin Curiel), Joël Tillema, Melvin Platje (’64 Matthijs Jesse) en Raily Ignacio.

Voor de uitgebreide TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier

Voor het interview met keeper Gijs van Zetten zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier