AFC Paas Cup toernooi met veel foto's

AFC kan terugkijken op een geweldige (organisatie van de) eerste editie van de JO14 AFC Paas Cup!

Op maandag 2 april was het al vroeg druk op het AFC sportpark 'Goed Genoeg', met deelname van 16 top amateur verenigingen was de JO14 AFC Paas Cup bij aanvang al een succes. Na afloop werd dit nog eens bevestigd door de meer dan tevreden deelnemers en positieve reacties van trainers en supporters. Ondanks de regenachtige weersomstandigheden zat de sfeer er goed in en werd er met veel passie en op een sportieve manier gestreden om de prijzen.

In totaal zijn er 34 wedstrijden gespeeld, verdeeld over vier poules van vier ploegen, een ronde voor de plaatsen 9 t/m 16, kruis-, halve- en finale. Al deze wedstrijden stonden onder de bezielende leiding van tien AFC en KNVB scheidsrechters, mede hierdoor verliep het toernooi uitstekend. Er waren vele sportieve hoogtepunten en verrassende uitslagen.

Zo was onze AFC JO13-1 op het laatste ogenblik toegevoegd aan het deelnemersveld, dit voor een team die (helaas) heeft afzegt. AFC JO13-1 wisten de finale te bereiken en troffen daar AFC JO14 als tegenstander. Na aanvankelijk een 2-0 voorsprong voor AFC JO14, wisten de mannen van AFC JO13-1 terug in de wedstrijd te komen en scoorden, in de blessuretijd, de gelijkmaker. AFC JO 13-1 wist de strafschoppen serie beter te nemen en werden daarmee de verrassende en verdiende winnaar van de AFC Paas Cup.
HC & FC Victoria 1893 uit Hilversum werd knap derde voor SC Buitenveldert die naast de vierde prijs ook de Fair Play Cup mocht ontvangen.


De prijzen werden uitgereikt door voormalig AFCér, Ajaxcied en sinds kort ook Oranje international Justin Kluivert – top dat je er was en dat je de tijd nam om met veel spelers en supporters even op de foto te gaan!

Mert Sahin van AFC'34 werd verkozen tot beste speler van het toernooi waar AFCér Lukas van Ingen werd gekozen als beste keeper van het toernooi. Tenslotte was Mohamed Hamouchi van AFC O13-1 de topscorer van het toernooi.

Een prachtig toernooi, dat zeker voor herhaling vatbaar is, kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de (financiele/ vrijwillige) steun van veel bedrijven en AFCérs, wij willen langs deze weg dan ook iedereen hiervoor waanzinnig bedanken.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier